С протестни листовки осъмнаха аптеките в Монтана. Повечето от тях

...
С протестни листовки осъмнаха аптеките в Монтана. Повечето от тях
Коментари Харесай

Аптекари в Монтана спряха работа в знак на протест

С протестни листовки осъмнаха аптеките в Монтана. Повечето от тях заключиха и порти от 12:30 до 15:30 часа в символ на митинг. Фармацевтите се изправят против актуалната лекарствена политика, която лишава пациентите от животоспасяващи и живото поддържащи медикаменти.
Същата тази политика навсякъде ликвидира аптеки като основава условия за монопол на корпоративни и олигархични структури, написа в листовките. Аптекарите упорстват още за смяна на политиката за доставяне с медикаменти неотложно.
Според тях, без електронно опазване на здравето не би трябвало да бъдат въвеждани профилираната система за придвижване на медикаментите от позитивния лекарствен лист и системата за верификацията. Трябва да бъде отсрочено действието на Наредба № 18 на Национална агенция за приходите, тъй като не е съгласувана със спецификата на работа в аптека.
Освен това, фармацевтите упорстват за въвеждане на електронна рецепта и за единни държавни цени на лекарствените артикули на територията на цялата страна до края на тази година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР