С протестна петиция, подкрепена с подписите на 22 кмета от

...
С протестна петиция, подкрепена с подписите на 22 кмета от
Коментари Харесай

Кметове от Северна Гърция с петиция за отваряне на всички гранични пунктове към България


С протестна петиция, подкрепена с подписите на 22 кмета от Северна Гърция, беше поискано неотложно отваряне на всички гранични пунктове с България. За апела споделя кореспондентът на БНР в Гърия.

За последното денонощие 36 нови случая на инфектирани с вируса са регистрирани на " Кулата - Промахон ".

" Отворете неотложно всички гранични пунктове с България ", се показва в публично послание към гръцкото държавно управление, оповестено през днешния ден и в медиите.

На изключително съвещание 22-ма кметове от Северна Гърция подписаха искане за възобновяване на режима за прекосяване на туристи от всички гранични пунктове с България.

" Не виждаме логичност в решението да оставите отворен единствено граничния пункт " Кулата - Промахон ", се показва в протестното писмо на кметовете.

Те оповестяват, че са получили пояснение, че не могат да се обезпечат екипи, които да ревизират баркодовете на влизащите туристи от други страни.

" Това опонира на всякаква логичност ", единомислещи са от локалната власт в Северна Гърция. В настояването се упорства незабавна реакция на всички министри, свързани с това решение и незабавна интервенция на всички депутати от региона.

Затварянето на граничните пунктове с България провокира прекъсване на туристопотока в тази част на страната и слага на тестване хиляди гърци, работещи в туризма, оплакват се пред медиите хотелиерите.

От откритите за последното денонощие нови случаи на ковид, 20 са на сръбски жители и още 16 на хора от други националности, минали през " Кулата ".

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР