С протест ще започне гласуването на новия Общ устройствен план/

...
С протест ще започне гласуването на новия Общ устройствен план/
Коментари Харесай

Протест на гласуването на новия ОУП на Пловдив

С митинг ще стартира гласуването на новия Общ организационен план/ ОУП/ на Пловдив. Гражданското неодобрение е планувано преди съвещанието на Общински съвет този четвъртък.

„ Искаме публични зелени пространства, а не частни комплекси “, декларират основателите на митинга, който се провежда в обществените мрежи под мотото „ Да запазим парк " Отдих и просвета " от застрояване.

Според тях в новия Общ устройствен план се планува 81 263 кв. м. повърхност от парка да бъде застроена, като се дава опция за повдигането на жилищни здания на 3 етажа с разгърната застроена повърхност от 64 800 кв. м.Протестиращите ще настояватпромяна в новия Общ устройствен план за този парцел.

Припомням, че предходната седмица Експертният съвет по устройство на територията одобри окончателния план за изменение на Общия организационен проект /ОУП/ на Пловдив. Планът касае развиването на Общината в идващите 15-20 години. Според основния проектант Димитър Ахрянов, в плана се залагат повече зелени площи, контролиране на новите градежи и понижаване на процеса на презастрояване, както и основаване на рамка, която не може да се надскача.

Очаква се новия Общ устройствен план да влезе в действие след обявяване на периодите в Държавен вестник, а вероятно постъпили тъжби не стопират неговото деяние.

00 кв. м. Организаторите на митинга акцентират още, че теренът от години съзнателно не се подържа от Община Пловдив, с цел да се показа като неусвоена зеленина. Хората ще упорстват за смяна в новия Общ устройствен план, поради този парцел.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР