С протест пред дома на столичния кмет Йорданка Фандъкова жителите

...
С протест пред дома на столичния кмет Йорданка Фандъкова жителите
Коментари Харесай

Жители на столичен квартал ще протестират пред дома на Йорданка Фандъкова

С митинг пред дома на столичния кмет Йорданка Фандъкова жителите на кв. " Манастирски ливади-изток " ще изискат да бъде изработен нов обстоен организационен проект на жилищния комплекс. Недоволството ще се организира в неделя от 12 ч. на кръстовището на улиците " Шарл Шампо " и " Боянски водопад ", като за популяризирането му е основана група във " Facebook ".

Протестът е подсилен от гражданската организация " Спаси София ". От там прецизират, че жителите на квартала са недоволни от несъответстващите условия на живот. По тяхна информация в " Манастирски ливади-изток " няма нито една издигната в целокупност улица, както и нито една детска градина, учебно заведение или социална зелена повърхност.

" Исканията са за мигновено започване на процедура за нов обстоен организационен проект, поставящ ред в това кой, къде и по какъв начин може да строи, регламентиращ съответна ширина и форма на улиците и прилежащите им тротоари, както и моменталното намиране на терени, които да се отчуждят за създаване на детски градини, приблизително учебно заведение, публични зелени площи и паркинги ", написа в позицията на протестиращите, която беше публикувана до медиите.

Сред другите им претенции са още въвеждане на еднопосочно придвижване по улиците, отделяне на Зона 30 в квартала и незабавни ограничения по " преустановяване на безразборното застрояване на всяка свободна повърхност ".

" Сваляме доверието си от кмета на регион " Триадица " и основния му проектант поради систематичният им неуспех да спазят поетите пред общността ни задължения. Ще настояваме да подадат неотложно оставки ", оповестява инициативният комитет, образуван от жителите на квартала.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР