С промяната в плана за Пирин се разрешава на екоминистъра

...
С промяната в плана за Пирин се разрешава на екоминистъра
Коментари Харесай

Нено Димов: В "Пирин" не може да се сложи и една керемида извън ски съоръженията

С смяната в проекта за Пирин се позволява на екоминистъра при постъпило капиталово желание оптимално бързо да се премине през процедурите, с цел да бъде построен втори кабинков въжен превоз в Банско. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. Роден е през 1964... към профила.

Единственото, което може да бъде предлагано като капиталови планове са спортни уреди – лифтове, писти и по-специално втория кабинков въжен превоз. С смяната в проекта се позволява да се вършат и водохващания, само че само и единствено за питейни потребности, посочи Димов.

Не може да се постави една керемида отвън ски оборудванията, а и те могат да се създадат единствено откакто се мине през екологичните оценки, акцентира той.

До този миг няма постъпило капиталово желание. Онзи ден видях по медиите абстрактен план. Ще извикам концесионера да видя какво му е желанието. Ще се срещнем и с кмета на Банско да забележим доколко те са в подготвеност. Процедурата е отворена, би трябвало да забележим по какъв начин ще се действа нататък, разяснява екоминистърът.

По думите му, в случай че бъдат изсичани и засаждани дървета в естествения парк, би трябвало да има доста ясна екологична оценка по какъв начин да бъде направено това. Трябва да внимаваме вместо да изпишем вежди да не извадим очи, уточни Димов.

Превозването с кабинков въжен превоз е тип транспорт с електрически автомобил. От тази позиция замърсяването на въздуха, което се получава с колите, ще бъде мощно лимитирано. Може да се обмисли вид въобще да не се позволяват коли, с изключение на обслужващи, в случай че бъде пуснат втори кабинков въжен превоз, съобщи Нено Димов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР