С промяна в решение от 2017 г. правителството определи министъра

...
С промяна в решение от 2017 г. правителството определи министъра
Коментари Харесай

Министърът на икономиката ще съпредседателства междуправителствените комисии с Казахстан, Монголия и Турция

С смяна в решение от 2017 година държавното управление дефинира министъра на стопанската система за ръководител на българската част в смесените междуправителствени комисии за икономическо, промишлено, комерсиално и техническо съдействие с Казахстан, Монголия и Турция, заяви пресслужбата на кабинета.

Досега съпредседатели на тези комисии от българска страна са били министърът на районното развиване и благоустройството, заместник-министър на земеделието, храните и горите и министърът на енергетиката.

Промяната е стимулирана с нивото на развиване на търговско-икономическите връзки с тези страни и разбор на капацитета им, а задачата е целите в работата на трите смесени комисии да бъдат фокусирани върху сферата на стопанската система, индустрията и вложенията.

Междуправителствените комисии са основани по силата на двустранни договорености за развиване на взаимното комерсиално, икономическо и научно-техническо съдействие. В рамките на сесиите им се разискват и одобряват решения за развиване на връзките в предпочитани за страните области и се вземат решение открити въпроси и проблеми.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР