С промяна в новия Генерален план за организация на движението

...
С промяна в новия Генерален план за организация на движението
Коментари Харесай

Искат разширяване на правомощията на Общинска полиция, за да санкционира нарушителите

 С смяна в новия Генерален проект за организация на придвижването на територията на община Варна се подхващат ограничения за ограничение на достъпа на МПС-та в Морската градина. Целта е да бъдат сложени забранителни знаци на входовете на парка, които да стопират придвижването на коли. Това реши през вчерашния ден Комисията по пътна сигурност на придвижването към Община Варна, която бе свикана по разпореждане на кмета Иван Портних. Предложението ще бъдe прегледано на съвещание на Експертния съвет по устройство на територията (ЕСУТ).

Комисията изиска още разширение на пълномощията на " Общинска полиция “, тъй че да може да се глобяват нарушителите, които не съблюдават възбраната, указана с поставените знаци.

Предстои да бъде дискутирано основаването на организация за достъп на коли до разнообразни обекти в парка - като " Карин дом ", Логопедичната детска градина, Дневният център за хора с увреждания " Ривиера “, Зоологическата градина, Делфинариумът и други. Часовият пояс за зареждане на комерсиалните обекти в парка ще бъде конкретизиран след среща със притежателите.

В Комисията по пътна сигурност участваха заместник-кметовете Тодор Иванов, Христо Иванов, Коста Базитов и Пламена Маринова, специалисти от дирекциите " Инженерна инфраструктура и благоустрояване “, " Управление на сигурността и надзор по публичния ред “, " Образование и юношески действия “ към Община Варна, представители на бранш " КАТ - Пътна полиция “, " Областно пътно ръководство “, районните кметства и неправителствените организации " Карай мъдро, желая живот “, велоклуб " Спартак “ и " Варна диша “. Всички участници в срещата поддържаха предложенията.

" Мотивирани сме да търсим законосъобразно решение, с което да ограничим достъпа на коли в парка, тъй като това е тематика от голям публичен интерес. И в тези свои дейности сме поредни още от 2013 година, когато кметът издаде забранителните заповеди и се произнесе съдът ", съобщи зам.-кметът Тодор Иванов.

" Адмирирам метода, по който в този момент се пробвате да решите въпроса, посредством смяна на Генералния проект, а не посредством заповед, която може да падне в съда ", съобщи Свилен Стойчев от " Варна диша “. Той предложи администрацията да обезпечи достъп с пропуски единствено до избрани обекти, откакто водачите бъдат инструктирани по какъв начин да се движат в парка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР