С промените в Закона за движението по пътищата ще бъде

...
С промените в Закона за движението по пътищата ще бъде
Коментари Харесай

Много важна новина за всички шофьори, свързана със знаците по пътищата!

С измененията в Закона за придвижването по пътищата ще бъде основан и нов орган, който ще следи пътните знаци, положението на пътищата и техните настилки, дали табелите са сложени вярно или не и така нататък Това стана ясно от думите на депутата от ГЕРБ Станислав Иванов, който е и заместник-председател на транспортната комисия. Тя ще бъде основана към районното министерство, изясни той пред БНР. Вероятно тази нова организация ще се занимава и със забравените по пътищата краткотрайни знаци, от които постоянно се възползват недобросъвестни катаджии, които застават след останал след завършен ремонт знак за 30 км/ч и глобяват водачи, които минават с по-висока скорост, макар че във въпросния сектор тя е позволена по принцип. А това, че тази институция ще ревизира дали знаците са сложени вярно или не, евентуално ще постави завършек на безумните ограничавания, с които водачите всекидневно се сблъскват по родните пътища.

В поддръжка на това се изрече и другият заместник-председател на транспортната комисия Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. Според него измененията в закона би трябвало да бъдат готови доста добре и по този начин да се отстранен безумните регулации по някои пътни прави. Той даде образец с прекрасен прав междуградски път, на който е подложен знак 50 или пък ограничаването е въведено на половин километър от началото на обитаемо място. Според Свиленски, в случай че тези знаци останат, а предизвестията за камерите за скорост бъдат отстранени, това ще вкара редица водачи в " клопки ".

Станислав Иванов изясни още, че видео и аудиоконтролът в патрулките ще бъде непокътнат и при новата нормативна уредба. Обмисля се даже и вид дали катаджиите да не бъдат лимитирани да правят инспекциите и да беседват с водачите само в обсега на камерите, които наблюдават дейностите им.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР