С промени в четири наредби правителството уреди провеждането на обединената

...
С промени в четири наредби правителството уреди провеждането на обединената
Коментари Харесай

Правителството промени четири екологични наредби

С промени в четири наредби държавното управление уреди провеждането на обединената процедура при капиталово предложение, което предстои на наложителна оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС), сложно позволение и/или отчет за сигурност в случаите, когато дружество е с висок рисков капацитет.


Променени са наредбата за изискванията и реда за осъществяване на екологична оценка на проекти и стратегии, Наредбата за изискванията и реда за издаване на Комплексни разрешителни и Наредбата за попречване на огромни повреди с рискови субстанции и за ограничение на следствията от тях, оповестиха от държавната пресслужба.

С промените на наредбите се понижават периодите за изговаряне на всеки един стадий от общата процедура от страна на способния орган, както и наложителните за показване документи и информацията. Промените усъвършенстват реда и изискванията на процедурите, както и активността и метода на работа на комисиите, които реализират надзор посредством взаимни инспекции на оборудванията и инсталациите класифицирани с невисок или висок рисков капацитет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР