С произведения на Волфганг Амадеус Моцарт, Дмитрий Шостакович и Антонин

...
С произведения на Волфганг Амадеус Моцарт, Дмитрий Шостакович и Антонин
Коментари Харесай

Виенско музикално трио открива тазгодишните "Моцартови празници"

С творби на Волфганг Амадеус Моцарт, Дмитрий Шостакович и Антонин Дворжак виенското " Моцарт трио " ще открие 15-ото издание на фестивала " Моцартови празници ", който ще се организира от 23 до 25 август в Правец.

Тридневното събитие е отдадено на австрийския композитор и цели да показа на публиката разнообразието от жанрове, в които той е творил.

Фестивалът тази година ще бъде отдаден на 120-годишнината от рождението на композитора Панчо Владигеров.

На 23 август начало на класическите концерти ще дадат Даниел Аунер – цигулка, Дитхард Аунер – виолончело, и Ирина Аунер – пиано, от виенското " Моцарт трио ". Те постоянно са канени на фестивали в Европа и Азия, а репертоарът им обгръща всички типичен стилове.

Откриването ще бъде в читалище " Заря " от 20.30 ч. Входът е свободен.

Вторият ден ще стартира още в 11 ч. с концерт, отдаден на лауреатите от тазгодишния интернационален конкурс за инструменталисти " Панчо Владигеров ". Пианистката Мария-Десислава Стойчева и цигуларката Нанджу Лий от Корея ще показват произведения на композиторите Моцарт, Панчо Владигеров, Фредерик Шопен и Еньо Хубай.

 Снимката е от фестивала
© Официалната Facebook страница на фестивала

Снимката е от фестивала " Моцартови празници " през 2018 година

Същата вечер от 20:30 ч. в РИУ " Правец " оперната певица Мила Михова ще извърши арии на някои от световноизвестните композитори, от които Джоакино Росини, Джузепе Верди и Моцарт. На пианото ще приглася Николай Стойков.

От 11 ч. в последния фестивален ден гостите ще могат да видят 11-годишния пианист Ивайло Василев, който ще показа творби от международната музикална класика.

На обичайния за събитието концерт " Среща с подпис " тази година ще гостува диригентът Найден Тодоров. Той ще дирижира Софийската филхармония, на която е шеф, Националния филхармоничен хор, със солисти Беса Лугичи – сопран, Виолета Радомирска - мецосопран, Михаил Михайлов - тенор, и Ивайло Джуров – бас. Те ще изпълнят " Реквием " на Моцарт в памет на дългогодишния шеф на фестивала Христина Ангелакова.

Билетите за концертите на 24 и 25 август към този момент са продажба онлайн тук.

Пълната стратегия на " Моцартови празници " 2019

23.08 - Читалище " Заря " 1895

20:30 - " Моцарт Трио " - Виена Даниел Аунер - цигулка, Дитхард Аунер - виолончело, Ирина Аунер - пиано. В програмата: В. А. Моцарт, Д. Шостакович, А. Дворжак. Вход свободен.

24.08 - РИУ " Правец "

11:00 - Концерт на лауреати от интернационалния конкурс за инструменталисти " Панчо Владигеров " Шумен, 2019. Мария-Десислава Стойчева - пиано, и Нанджу Лий (Корея) - цигулка, с присъединяване на Марина Капитанова - пиано. В програмата: Моцарт, Панчо Владигеров, Шопен и Хюбай. Вход свободен.

20:30 - Концерт с арии от опери на Моцарт, Росини, Верди и други Мила Михова - сопран, Николай Стойков - пиано.

25.08 - РИУ " Правец "

11:00 - Концерт на Ивайло Василев - пиано. В програмата: произведения от международната музикална класика. Вход свободен

17:00 - " Среща с подпис " с Найден Тодоров

20:30 - " Реквием " в памет на Христина Ангелакова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР