С пробация и 200 часа безвъзмезден труд в полза на

...
С пробация и 200 часа безвъзмезден труд в полза на
Коментари Харесай

Нарушител на карантината ще заплати с пробация и 200 часа безвъзмезден труд

 С пробация и 200 часа безплатен труд в интерес на обществото е осъден мъж за неведнъж нарушение на наложената му карантина поради COVID-19 след утвърдено от съда съглашение с Районната прокуратура в Шумен, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Мартин Н., който е бил обвинен за неведнъж нарушение на наложената му карантина след завръщане в чужбина, получи наказване пробация с две пробационни ограничения, както и полагане на 200 часа безплатен труд в границите на една година. Той е бил притеглен като обвинен за закононарушение по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс, осъществено като продължавано действие, в изключително състояние и по време на пандемия с острозаразна болест, каквато е коронавирусната зараза.  

Обвиняемият се завърнал от чужбина на 1 април тази година. Влязъл в България през Русе. Здравните управляващи му издали наставление за слагането му под карантина за период от 14 дни по отношение на епидемиологичните ограничения, издадени срещу разпространяването на COVID-19 в България. Въпреки това той нарушил наложителната каратнина, и то няколко пъти. По време на инспекциите на чиновници на полицията мъжът не бил открит на посочения от него адрес за изолацията му.

Мартин Н. се отказал от разглеждане на делото против него по общия ред и подписа съглашение с Районната прокуратура в Шумен, като приел да търпи двете пробационни ограничения -  наложителна регистрация по сегашен адрес за период от 1 година и 6 месеца с честота два пъти седмично и наложителни срещи с пробационен чиновник за същия период. Той ще постави и 200 часа безплатен труд в интерес на обществото.

Одобреното от Шуменския областен съд съглашение е със мощ на присъда и е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР