С призива си всички да мълчат до избирането на изтребители

...
С призива си всички да мълчат до избирането на изтребители
Коментари Харесай

Марешки: Президентът наруши Конституцията с призива всички да мълчат до избирането на изтребители

С апела си всички да мълчат до избирането на изтребители президентът Румен Радев наруши българската Конституция, счита ръководителят на партия "Воля " и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки. Това оповестиха от пресцентъра на партията. Марешки цитира текст от главния закон, съгласно който "всеки има право да показва мнение и да го популяризира посредством слово - документално или устно, посредством тон, изображение или по различен метод ".

Според Марешки позицията на президента е знак за това, че и той има някакъв интерес от договорката. "Аз и парламентарната група на "Воля " отхвърляме да мълчим. Недопустимо е президентът да упорства за безмълвие, когато пред очите ни се прави най-големият обир от народа ни ", показва Марешки и добавя, че българският народ не е "мълчаливо стадо ".

Той напомня, че още при взимането на решение за пазаруване на нова бойна техника от "Воля " са били срещу. Партията упорства за необятен публичен спор и референдум защо да се изхарчат близо 10 милиарда лв. - за самолети или за опазване на здравето, обучение, сигурност и пенсии.

От партията са провели тяхна анкета в интернет, която посочила, че единствено 3 % от запитаните са съгласни с пазаруването на нова бойна техника. Всички останали българи съгласно "Воля " желаят тези пари за възстановяване на основни за живота на хората браншове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР