С призив към управляващите да обявят мерки в подкрепа на

...
С призив към управляващите да обявят мерки в подкрепа на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова поиска подкрепа за местната власт

С апел към ръководещите да разгласят ограничения в поддръжка на локалната власт се обърна в обществените мрежи Корнелия Нинова. Председателят на Българска социалистическа партия е разискала с кметове, издигнати и подкрепени от левицата, обществените и стопански ограничения, които те ползват в изключителната обстановка, обвързвана с ковид. " Поздравявам ги за ограниченията, които подхващат. Това, което предложихме на национално ниво и беше отхвърлено от ръководещите, нашите кметове го ползват на локално. В някои общини за периода на изключителното състояние се замразява заплащането на такса боклук. Замразява се заплащането на наем на общински пространства от дребни търговци и дребен и междинен бизнес. Това е виновна позиция на положителни стопани ", заключи Нинова и попита за какво в решенията на държавното управление няма нито една мярка, ориентирана в помощ на общините.

Оглавяваната от Румен Гунински община Правец обезпечи безвъзмездна психическа поддръжка на всички, които се нуждаят. На телефон 0887 330041 дава отговор дипломиран психолог, като само е нужна предварителна спогодба. Разяснителни материали за битката с КОВИД-19 са разлепени из целия град и в селата, те са съпроводени с послание от кмета. Презентация какво да предприемем, с цел да се опазим от заразяване, се прожектира на видеостената в центъра на града.

Кметове, кметски наместници и общински съветници от " Коалиция зa България " в община Добричка от няколко дни събират средства за фамилии, нуждаещи се от поддръжка, заяви ръководителят на Общинския съвет на Българска социалистическа партия Живко Желев. Със събраните средства, огромна част от които са от месечните им хонорари, се купуват хранителни артикули от първа нужда. 500 чифта ръкавици и 30 защитни очила подари на локалната болница регионалният водач на Българска социалистическа партия Мая Димитрова, ръководител на Общинския съвет в Добрич. В благородното дело се включи и общинският консултант от Българска социалистическа партия Стоян Люцканов с още 10 чифта защитни очила.

Над 350 защитни маски за многократна приложимост с деен въглен от костилка на кайсия подари националният представител от Българска социалистическа партия Веска Ненчева на работещи на първа линия против болестта в община Карлово. Маските са сертифицирани от Българска академия на науките. Предпазните средства са за медицинския личен състав в болничното заведение, чиновници на РПУ, огнеборците, обществените служащи и медиите в региона. Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия в Карлово разлепи на централни места в града флаери с телефонни номера на свои членове, подготвени да оказват помощ на затруднените си съграждани като им купуват хранителни артикули и неща от първа нужда. Подобна самодейност на млади социалисти има и в Русе, тя е съгласувана с кмета Пенчо Милков.

Депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Явор Божанков обезпечи дезинфектанти и защитни средства за Центъра за деца и възрастни хора с увреждания, Бюрото по труда, обществени грижи, пожарната и гражданска отбрана в Горна Оряховица.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР