С призив да запазим нормалния си ритъм на живот в

...
С призив да запазим нормалния си ритъм на живот в
Коментари Харесай

Варненският драматичен театър и Варненската опера представят постановки онлайн

С апел да запазим естествения си темп на живот в изискванията на рецесия и с мисъл за публиката, екипът на Театрално-музикален продуцентски център Варна ще излъчва защити заглавия от своята продукция онлайн, предадоха от ТМПЦ - Варна за Moreto.net.

Платформата „ Споделени представления “ ще предлага в обществените мрежи всяка седмица един театър на държавна такса „ Стоян Бъчваров “ и един на Държавна опера Варна. Видеозаписите ще се качват в съответните фейсбук страници, в дните четвъртък и събота, малко преди 19.00 - нормалния час, когато завесата в театъра се подвига.

„ Споделени представления “ стартира на 19 март с Гала концерт на Опера в Летния спектакъл – Варна 2018, със специфичен посетител световноизвестния тенор Фабио Армилиато. Под диригентството на Маестро Борислав Иванов и режисурата на Кузман Попов на сцената излизат и солистите на Варненската опера Илина Михайлова – сопран, Деян Вачков – бас, Линка Стоянова – сопран, Валерий Георгиев – тенор, Даниела Дякова – мецосопран, Пламен Димитров – баритон, Свилен Николов – баритон и други Излъчен с live stream на 23 август 2018 година, церемония концертът генерира голяма публика в интернет.

В „ Споделени представления “ на 21 март, 19.00, следва онлайн среща с Драматичен спектакъл „ Стоян Бъчваров “ и елегантната черна комедия „ Телефонът на мъртвеца “ от Сара Рул. Тази необикновена история за самотата и любовта, която изследва опциите на актуалните технологии през цифровата ера да свързват и разделят хората, впечатлява с режисьорската интерпретация на Петър Денчев, сценографията на Петър Митев и музиката на Христо Намлиев. Ще забележим Симеон Лютаков и Биляна Стоева в основните функции, също и Веселина Михалкова, която за своята героиня Г-жа Готлиб бе удостоена с Награда ВАРНА. Участват още Милена Кънева, Николай Божков и Полина Недкова. Видеозаписът е изработен по време на премиерния театър на 21 март 2018 година

Стартът за настоящото оnline наличие на Театрално-музикален продуцентски център Варна даде Драматичен спектакъл „ Стоян Бъчваров “ със своя план „ Театърът чете от у дома “, който към този момент се радва на извънреден триумф в обществените мрежи. Всеки ден от 19.00 във Facebook страницата на театъра, Instagram и YouTube актьорите показват в къси видеа произведения от обичани създатели.

След Стоян Радев с роман от Чудомир, продължиха Веселина Михалкова със сонети от Шекспир, Ивайло Иванов с лирика от Робърт Бърнс. В самодейността на Варненския трагичен спектакъл следва да се включат като специфични посетители и известни имена от българската театрална сцена. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР