С приятелски огън отвътре и предателство обясни загубата си във

...
С приятелски огън отвътре и предателство обясни загубата си във
Коментари Харесай

"Приятелски огън и предателство" били причината за загубата на социалистите във Варна

С " другарски огън от вътрешната страна " и " изменничество " изясни загубата си във Варна Анелия Клисарова, претендент на Българска социалистическа партия за кмет на града. На първия тур на изборите за локална власт предходната неделя тя се класира трета с 14.02% от подадените гласове и по този начин отпадна от присъединяване във втория тур. В него ще се състезават Иван Портних (ГЕРБ) с 49,29% и Костадин Костадинов ( " Възраждане " ) с 14.30%.

" За страдание, от дълго време

битката за локалната власт е повече сговор

сред обособени фактори, в сравнение с акция, послания и персони, написа в мейл до медите Анелия Клисарова. Години наред, локалната организацията на Българска социалистическа партия във Варна, е окупирана от хора, чиято единствена цел е да осъществят личните си упоритости. През последните седмици лъсна същинската им същина. Ние се представихме почтено, само че не постигнахме задачите си, поради " приятелския огън " от вътрешната страна. Това не е изменничество към мен, а към партията и идеята ", гласи още посланието на Клисарова.

Решението за издигане на кандидатурата на някогашния учебен министър и сегашен народен представител от левицата проф. Анелия Клисарова за претендент за кмет на Варна пристигна след

сериозен скандал в левицата.

Тя стана лидер и на листата с претенденти за общински съветници, откакто по гледище на " Позитано " 20 от нея отпада локалният водач на социалистите Борислав Гуцанов.

По негова концепция варненската организация на Българска социалистическа партия трябваше да поддържа ръководителя на партия " Възраждане " Костадин Костадинов за кандидат-кмет на Варна.

На тази концепция остро се опълчи управлението на социалистите. В началото на лятото то

смъкна политическото си доверие от Гуцанов

и изиска той да подаде оставка като ръководител на структурата във Варна. Голяма част от социалистите обаче застанаха зад него.

Заради свадите в локалната организация на левицата за конференцията при издигането на кандидатурата за кмет на града във Варна пристегна зам. -председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев. Той предложи Гуцанов самичък да е кандидат-кмет, само че получи отвод.

В последна сметка пленум на " Позитано " 20 на 15 септември т.г. реши претендент за кмет на Варна да е Анелия Клисарова, а

Борислав Гуцанов да отпадне от листата

с общински съветници на партията.
Това решение стана мотив за замяна на тежки реплики сред Гуцанов и Добрев. Зам.-председателят на Българска социалистическа партия сподели, че " явлението Гуцанов е израстък в партията " и би трябвало да бъде спряно.

Според социалисти във Варна предлагането за издигането на Костадинов като кандидат-кмет на левицата е станало след

секрети сделки

на Борислав Гуцанов със настоящия кмет на града Иван Портних. Идеята зад възможната номинация е била против претендента на ГЕРБ да бъде издигната кандидатура, която да разцепи социалистите в града и по този метод да подсигурява победа на Портних още на първи тур. В по-сложен сюжет той е трябвало да изиграе ролята на елементарен съперник при възможен втори тур на изборите.

В последна сметка обаче свадите в левицата доведоха отново до тази развръзка. Костадинов се яви на изборите съмостоятелно и зае второто място. Така идната неделя жителите на Варна ще би трябвало да изберат по-малкото зло.

Портних страда от липса на престиж,

задълбочаваща се непопулярност и явна некадърност да изведе Варна от задънената улица, в която я вкара предшественика му Кирил Йорданов (номиниран за последния си мандат също от ГЕРБ).

Политическата кариера на Костадинов мина поредно през Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, които напусна след кавги с управленията им. Той, е прочут с

антиевропейски, антиатлантически и пропутиновски позиции,

както и с крайните си националистически, ксенофобски и властнически възгледи.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (344)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР