С приятелките ми се виждаме един път месечно, и то

...
С приятелките ми се виждаме един път месечно, и то
Коментари Харесай

Ключът към щастието и красотата е да обичаш себе си

С приятелките ми се виждаме веднъж месечно, и то в положителните случаи. Макар да желаеме срещите ни да са по-чести, това не е допустимо. Една работи доста и все до късно, друга има леко ревностен брачен партньор, трета е с малко бебе, четвърта се грижи за заболели родители и по този начин нататък, всяка от нас е с нейните си проблеми, задания и задължения. И макар тях, този наш обред да се събираме дружно, когато успеем, продължава към този момент години наред.

Обичаме да сме дружно, да приказваме и да споделяме съкровените си секрети, фантазии, терзания, страхове.

Темата, която изникна на последната ни среща ме накара да се замисля и да я споделя с вас, тъй като имам вяра, че доста дами се усещат по този начин. Темата бе коя съм аз в действителност и какво ме прави щастлива? Може би ви наподобява доверчив този въпрос, само че в действителност е екзистенциален и годен за всички ни.

Кои сме ние – майки, дъщери, съпруги, работещи дами, домакини, любовници, описът продължава до безспир. Но в действителност постоянно забравяме, че на първо място сме Личности.

Жени, които, с цел да бъдат ентусиазъм на всички към тях, първо би трябвало да погледнат надълбоко в себе си, да се познават добре и да се обичат. Да са щастливи и в естетика със самите себе си, и чак по-късно с целия свят.

Дълго говорихме с моите приятелки за това благополучие, допустимо ли е и по какъв начин да го реализираме. Всеки си мисли, че то се крие в огромните промени и каузи, а в действителност стартира с дребни стъпки.

Първо, да се грижим за здравето си. Има ли по-щастлив човек от здравия? А това значи да вървим постоянно на профилактични прегледи.

Да следим здравословното си положение и да ревизираме всяко нещо, което ни тормози в тялото ни. Да го обичаме и да му се радваме.

Да спортуваме повече.

Не е наложително да е професионално, всеки ден и по доста, във фитнес зала със специфичен треньор и безценен състезателен екип. Достатъчно е да тичаме за тонус и кондиция в парка, в кварталната градинка или близко игрище.

Да поиграем баскетбол с момчетата или да скачаме на ластик с девойките пред блока, за какво не? Важното е придвижването да ни доставя наслаждение и да се усещаме добре в кожата си.

Да се гримираме на драго сърце.

Да си сложим блестящо червило, което е в унисон с настроението ни, а точно – на суперзвезда!

Да облечем роклята, която все не смеем от терзание и съмнение дали ни стои добре, само че да го създадем все пак! Поне веднъж.

Да четем книга, даже и да има куп чинии в мивката.

Да гледаме филм, въпреки пералнята да не е заредена и пусната.

Да се посмеем на глас на някоя глупава комедия.

Да слушаме обичана ария и да си поплачем.

Или да мечтаем.

Да развеем коса и да сме по-смели от нормално.

Да я боядисаме в нов цвят, пресен и атрактивен.

И най-много, да вършим това, което ни прави щастливи. Не това, което знаем, че околните ни ще харесат и одобрят, или изискват от нас да създадем. А единствено това, което е сгушено в сърцето ни и чака знак да се появи на ярко.

Една японска мисъл гласи " Красивите дами нямат възраст “. Това е по този начин, тъй като щастливата жена, която се усеща пълноценна и в естетика с тялото и душата си, сияе, без значение от годините.

От нея струи светлина, която може да зареди с сила и мегаполис. Красивата жена дава всичко от себе си за хората, които обича, само че в никакъв случай не не помни, че всяко положително и всяка смяна потегля първо от самата нея. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР