С приветствие на президента Румен Радев започна 11-ото издание на

...
С приветствие на президента Румен Радев започна 11-ото издание на
Коментари Харесай

Фандъкова: София е успешен град, никога не съм била по-уверена в това

С одобрение на президента Румен Радев стартира 11-ото издание на годишния конгрес за технологии, нововъведения и вложения Webit.Festival. Събитието, което ще продължи до 15 май в НДК, се чака да притегли към 15 000 посетители от над 120 страни. Пламен Русев, основател на Webit.Festival, показа вълнението си от сбъдването на детската му фантазия някой ден да бъде на сцената на НДК, след което приветства специфичните посетители на годишния конгрес. Той акцентира, че за първи път в София, цифровата столица, събитието за нововъведенията в технологии, които вършат живота на хората по-добър, обгръща 120 страни.

Кметът на София, Йорданка Фандъкова, приветства гостите на форума в столицата и посочи смисъла на Webit.Festival за опцията да вършим равносметка за непрекъснатия напредък в областта на технологиите, както и за решаването на провокациите в тази област. "Webit се утвърди като събитието, което събира в нашия град откриватели, бизнесмени, вложители, както и доста започващи компании в цифровия бранш по целия свят, " съобщи Фандъкова. Тя означи, че форумът отразява напредъка на София, "трансформирането на столицата ни и точно от нашите умения, мотивация и работа зависи отключването на капацитета, с който столицата ни разполага и той напълно не е дребен ".

"София е сполучлив град и в никакъв случай не съм била по-уверена в това, тъй като съм на тази сцена и виждам силата, волята и мотивацията да бъдете най-хубавите и да вършиме най-доброто… Вярвам, че не технологиите, а хората, които чертаят новите пътища са тези, които ни трансформират и чийто фантазии стигат постоянно нови хоризонти, " показа пред публиката Фандъкова и очерта трите най-важни задания за окуражаване на предприемаческите нововъведения – развиване на мощна стопанска система, възстановяване на инфраструктурата и умения за новата цифрова действителност.

Еврокомисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел изрази вълнението си от опцията да бъде на сцената при откриването на Webit.Festival, макар честите си пътувания из Европа във връзка със събития, отдадени на цифровите технологии. "Има нещо особено в Webit, всички можем да почувстваме тази позитивна сила, която събира хиляди хора от всякъде, с цел да работим всички дружно за нашето цифрово бъдеще и това е в действителност вдъхновяващо. Разбира се, като български жител съм горда, че силата от тук събраните участници, инфлуенсъри, бизнесмени и политици се случва в моята татковина, в страна, която толкоз доста обичаме и с която се гордеем, " съобщи Мария Габриел.

Едни от най-хубавите български специалисти в региона на цифровия маркетинг ще обсъдят трендовете, свързани с нововъведенията, киберсигурността, образованието и финансовите технологии. На сцените на Webit ще се качат над 450 лектора, с цел да създадат своите прогнози за бъдещото развиване на над 200 стартъпа. От Силициевата котловина дойдоха в София особено за фестивала 9 стартъпа, които ще търсят благоприятни условия за финансиране.

Сред листата с лектори на огромното събитие са изпълнителният шеф на Airbus Defence and Space Дирк Хоке, вицепрезидентът на Amazon Пол Майснер, съоснователят на Crispin Porter + Bogusky, Чък Портър, президентът на D-Wave Systems Бо Евалд, старши сътрудникът в McKinsey & Co, Пол Уилмот, заместник-директорът на Световната комерсиална организация Янов Фредерик Ага, еврокомисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел и други.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР