С присъда на ОС – Бургас по наказателно дело от

...
С присъда на ОС – Бургас по наказателно дело от
Коментари Харесай

Сериозна санкция отнесе варненска фирма


С присъда на Оценка за съвместимост – Бургас по наказателно дело от общ темперамент притежателят на сдружението " Модстрой " ЕООД Антоний С. е приет за отговорен в това, че през интервала от 14.05.2011 година до 01.04.2013г. в град Бургас, при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си ръководещ и представляващ сдружението, избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности на юридическото лице в изключително огромни размери – общо 47 786,39 лв.. Средствата съставляват изискуем от сдружението корпоративен налог по ЗКПО за 2012г. в размер на 13 618,18 лв. и изискуем налог върху добавената стойност по ЗДДС в размер на 34 168,21 лв.. Собственикът на сдружението не издал общо 21 броя фактури за получени в интервала от 13.04.2011г. до 23.03.2012г. заплащания на разнообразни по мярка суми, общо възлизащи на 217275 лв., като удостоверил лъжа в две справки-декларации и затаил истина в осем справки-декларации по член 125 от ЗДДС  и в годишна данъчна декларация до Търговско дружество на НАП–Бургас. До привършване на правосъдното разследване в първоинстанционния съд необявените и неплатени данъчни отговорности са импортирани в бюджета дружно с лихвите.

 Съдът е освободил Антоний С. от наказателна отговорност и му е наложил административно наказване санкция от 2 500 лв.. Присъдата е била доказана от Апелативен съд – Бургас, като решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Междувременно още след постановяване на първоинстанционния правосъден акт по наказателното дело, според наредбата на Закона за административните нарушавания и санкции Окръжна прокуратура - Бургас е инициирала пред съда производството за налагане на имуществена глоба на " Модстрой “  ЕООД, ръководено и представлявано от Антоний С.

Апелативните съдии са показали в решението си, че са налице всички изисквани предпоставки по Закона за административните нарушавания и санкции за налагане на финансова глоба на юридическото лице " Модстрой “ ЕООД, размерът на която не може да бъде по-малък от равностойността на облагата, открита от 47 786, 39 лв. и съставлява общия размер на укритите и неплатени от сдружението данъчни отговорности по ЗДДС и ЗКПО.

Постановеният правосъден акт е финален и не предстои на касационно обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР