С приложение, стартирано през 2019 г., Световният ден за безопасност

...
С приложение, стартирано през 2019 г., Световният ден за безопасност
Коментари Харесай

На този ден: Световен ден за безопасност на храните


С приложение, стартирано през 2019 година, Световният ден за сигурност на храните стартира да се отбелязва всяка година на 7 юни. Световният ден на продоволствената сигурност има за цел да притегли вниманието към подпомагането на предотвратяването, откриването и ръководството на рисковете, породени от храните, и допринасянето за продоволствената сигурност, здравето на хората, икономическото богатство, селското стопанство, достъпа до пазара, туризма и устойчивото развиване. От друга страна, дейностите по Световния ден на сигурността на храните са насочени към дейности и предизвикват световното осъзнаване на сигурността на храните и приканват за деяние от страна на страните и вземащите решения, частния бранш, гражданското общество, организациите на Организация на обединените нации и обществото.

Безопасността на храните е споделена отговорност сред държавните организации, производителите и потребителите. Всеки има своята роля, от фермата до масата на потребителя, с цел да подсигурява, че употребяваната храна е безвредна и не вреди на човешкото здраве. Чрез Световния ден за сигурност на храните Световната здравна организация продължава напъните си да сложи сигурността на храните в дневния ред на обществото и да предотврати заболявания, пренасяни с храни в международен мащаб.

Продоволствената сигурност е обстановката, при която всички хора имат физически и стопански достъп до задоволителна, здравословна, безвредна и питателна храна, с цел да отговорят на нужните хранителни субстанции за здравословен живот. По създание сигурността на храните е четириизмерен феномен: наличност на храна, наличност на храна, качество и сигурност на храната. Продоволствената сигурност в действителност е право и всеки има право на елементарен и резистентен достъп до задоволителна, безвредна и здравословна храна. Въпреки това, с изключение на достъп до храна, храната би трябвало да бъде предпазена по метод, който не заплашва човешкото здраве. Безопасността на храните е здравословна и потребна, без физически, химични и биологични вреди, написа https://www.foodcertificate.org/

Тази година тематиката за Световния ден за сигурност на храните е безвредна храна през днешния ден за крепко на следващия ден. Тази тематика акцентира актуалните и дълготрайни изгоди от безвредното произвеждане и ползване на храна за хората, земята и стопанската система.

Нашата организация работи с възприятие за отговорност, с цел да бъде с хора, които се грижат за тяхното хранене и да им помогне да създадат безвреден избор на храна. В този подтекст тя дава услуги за узаконяване на системата за сигурност на храните (FSS) в поддръжка на фирмите, които създават, съхраняват, популяризират и подготвят храна, с цел да потвърдят своите старания в тази посока.

Ето какво още се е случило на днешния ден:

1099 година – Кръстоносците от Първи кръстоносен поход стартират петседмична Обсада на Йерусалим.
1494 година – Испания и Португалия подписват под егидата на папата Договора от Тордесиляс, с който си поделят Новия свят.
1654 година – Луи XIV е коронясан за крал на Франция.
1879 година – Високата врата назначава комисия по промените в европейските вилаети в осъществяване на член 23 от Берлинския контракт.
1901 година – Светият синод привиква за първи път епархиални събори на свещениците по самодейност на митрополит Натанаил Охридски и Пловдивски и утвърждава типовия им правилник на 27 март 1903.
1905 година – Швеция и Норвегия с контракт приключват съществуването си като обединена страна.
1929 година – Папската страна е възобновена под името Ватикан, откакто е ликвидирана през 1870 година
1942 година – Втора международна война: Приключва Битката при Мидуей.
1981 година – Военновъздушните сили на Израел унищожават иракския нуклеарен реактор Озирак, с цел да предотвратят потреблението му за произвеждане на нуклеарни оръжия.
1982 година – Грейсленд, имението на Елвис Пресли, отваря порти за гости.
1983 година – От Съюз на съветските социалистически републики е изстрелян автоматизиран галактически уред Венера 16.
1988 година – Изстрелян е руския галактически уред Союз ТМ-5, измежду чийто екипаж се намира втория български космонавт Александър Александров.
2004 година – Открита е Централна автогара София.
2008 година – В Австрия и Швейцария стартира Европейското състезание по футбол.
2009 година – В България и в други страни от Европейския съюз се организират Избори за Европейси парламент.
2019 година – Американската бой-банда Jonas Brothers издава петия си независим албум „ Happiness Begins “
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР