С прилаганите в Сърбия мерки за предотвратяване на нерегламентираната продажба

...
С прилаганите в Сърбия мерки за предотвратяване на нерегламентираната продажба
Коментари Харесай

България се учи от Сърбия как да се бори с черния пазар на горива

С прилаганите в Сърбия ограничения за попречване на нерегламентираната продажба на горива се срещна българска делегация, водена от зам.-министъра на финансите Бойко Атанасов, заяви Министерството на финансите.
В Сърбия е въведено нано-маркиране на горивата от февруари 2014 година Данните демонстрират, че резултатът от въвеждането на нанотехнологията се показва в повишение на приходите от Данък добавена стойност и акцизи, като в същото време се е подобрило качеството на горивата и е намалял вносът на тежки масла. Себестойността на наномаркера е 2.5 евро на 1000 литра, т.е. към половин стотинка на литър гориво.
Работното посещаване на българската делегация в Сърбия на 26 и 27 юли 2017 година е осъществено по искане на българската страна.
Водената от зам.-министър Атанасов българска делегация включваше и шефа на Агенция " Митници " Георги Костов, изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова и специалисти от двете приходни организации. Те организираха срещи с министъра на стопанската система на Сърбия Александър Антич, с държавния секретар на сръбското Министерството на финансите Ненад Миялович и с специалисти от финансовото министерство и Министерствотона енергетиката.

Зам.-министър Атанасов е отправил публична покана от името на министър Владислав Горанов към сръбския му сътрудник Душан Вуйович да посети България през есента, за шерване на положителни практики и възстановяване на съдействието сред приходните администрации на двете страни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР