С приказни богатства продължава приказният ужас с Любена Петрова и

...
С приказни богатства продължава приказният ужас с Любена Петрова и
Коментари Харесай

“Снежанка” от “Осемте джуджета”: Жената на Пепи Еврото приказно забогатяла

С приказни благосъстояния продължава приказният смут с Любена Петрова и Петър Петров - Еврото. Двамата се трансфораха в основни герои в следствието на Антикорупционния фонд “Осемте джуджета ”. В поредност от видеа от първо лице се описа по какъв начин избрани лица задействат целия държавен уред и конфискуват бизнеси.
След абсурда “Осемте джуджета” Любена Петрова е спечелила 1,5 милиона лв. от продажба на парцели, като в това време се е сдобила с първокласна къща в Бояна за най-малко 2 милиона лв.,

Сделките са подписани при започване на октомври тази година. Стойността на тези имотни придобивки се разминава значително с публично заявените приходи. Името на Петрова се свързва и със скъпи парцели в центъра на Солун.

Любена Петрова е брачна половинка на някогашния следовател Петьо Петров, прочут като “Еврото”. В поредицата “Осемте джуджета” индустриалеца Илия Златанов описа е потърсил помощ от Петьо Еврото за разрешаване на бизнес спор и я получил, само че против голяма комисионна. Срещите с Еврото ставали в неофициалния му офис ситуиран в ресторанта “Осемте джуджета”, който към днешна дата е затворен. По заповед на Еврото прокуратурата атакувала съперниците на Златанов, само че по-късно самият той станал жертва на групата, която превзела бизнеса му и му лишила имущество за милиони.

Пред завода за асансьори в Дупница пък са ситуирани гардове на “Делта гард” и не позволяват арбитър реализатори да вкарат във притежание една от компаниите, откакто страните по разногласието са се разбрали между тях.

Ключова фигура в схемата, разказана от Златанов, има точно Любена Петрова.

На нейно име Илия Златанов издал записи за заповед като гаранция за услугите на Еврото и неговите прокурори. Илия Златанов твърди, че е получил смъртни закани и е заставен да се укрива в чужбина. Според него той не е единствената жертва на схемите на Еврото и неговата група, която работи от години. Изложението на Златанов се удостоверява писмено, а също и от последвалите събития. Записът за заповед става съображение Любена Петрова да запорира всичките му парцели.

Легализацията на приходите от незаконните действия става по класическата скица с имотни врътки.

През 2016 година към момента като Павлова, бъдещата брачна половинка на Еврото придобива от неговите родители апартамент от 96 кв.м. в София на ул. Луи Айер. Прехвърлянето е изповяданo за символичните 100 евро на кв. м.

През 2017 година Павлова към този момент е публично омъжена за някогашния абсурден следовател Петров, Тогава в нейната партида е вписано подаяние от частни лица на терен с повърхност 907 кв. м. до Водноелектрическа централа Симеоново. Дарителите наподобява са родственици на Любена, защото имат същия непрекъснат адрес в София.

Любена се снабдява в персонално качество и с огромна вила в с. Кладница през 2018 година За къщата в полите на Витоша с 430 кв.м. разгъната застроена повърхност младата бизнес дама заплаща 313 000 лв.. Няма данни за ипотека или заем за придобиването на този парцел.

Но сериозните имотни покупко-продажби на фамилията минават през две компании, в които Петрова е едноличен притежател. Това са “Ел Пи Логистик” и “Би Ен Ди – Билд Ню Дей “.

“Ел Пи Логистик” е основана през 2014 година и не е отчела никаква активност и доходи за 2014 и 2015 година Въпреки това през 2016 година г. в годишния финансов доклад подаден в Агенцията по вписванията попадат дълготрайни материални активи за 212 000 лева и също толкоз отговорности.

Същата година “Ел Пи Логистик” купува два жилището на ул. Свиленица, в съседство с фамозния към този момент ресторант “Осемте джуджета”, служител за офис на Петьо Еврото. Цената е прекомерно ниска за пазарните действителности. За два жилището по 126 кв. м. в централен квартал на София компанията на Петрова заплаща единствено 399 455 лева или по 815 евро на кв.м. Още един апартамент е платен в Банско за много по-скромната сума от 47 000 лева

Разликата сред заявеното и цената на придобиване на двата жилището в София и този в Банско е над 230 000 лева

На 9 октомври т.г. двата жилището София са продадени за 782 332 лева, демонстрира информация в Имотния указател. Купувач е компанията “ГС Ривър” от Пловдив. Така излиза, че или за 4 години парцелите са поскъпнали съвсем двойно, или преди 4 години са били декларирани на симулативни цени.

“ГС Ривър” е новосъздадена компания, записана през юни 2020 година в Пловдив от Димитър Кьосев. Той е притежател на компаниите “Рентал Груп” ЕООД, “Поол Инвест” ЕООД и “Аутохаус.бг” ЕООД, а посредством последната и на акционерното сдружение “Хауптхаус” АД.

През май 2020 година “Би Ен Ди – Билд Ню Дей” ЕООД придобива компанията “Джи Ес Би”. Тя изкупува от предходните им притежатели акциите на “Джи Ес Би”, които са на стойност 910 000 лева Основен акционер с 8000 акции по 100 лева е Георги Бъзовски, който държи стокова борса във Враца. По информация от източници той е някогашен митничар. Пред BIRD обаче той отхвърля коментар.

Капиталът на “Джи Ес Би” в действителност се състои от три парцела: голяма къща с с РЗП 506 кв.м. в Бояна на Панорамен път 30А, прилежаща на нея къща на три етажа с РЗП 270 кв.м. и още един апартамент на бул. Петко Войвода бл. 20 с площ 127 кв.м. Платените от Петрова 910 000 лева за компанията вършат тази договорка извънредно преференциална за нея и неизгодна за продавача.

На 09.10.2020 година упоменатата нагоре компания “ГС Ривър” купува от “Джи Ес Би”, която към този момент е благосъстоятелност на Любена Петрова, по-малката къща в Бояна за 860 565 лева Това прави 1634 евро на кв.м., което е в границите на пазарните цени за този регион и за подобен парцел.

За Любена е Пепи-Еврото остават огромна къща и апартамент. И по този начин, публично Любена Петрова брои 910 000 лева за трите парцела.

След това продава единия от тях за 860 000. Така инвестицията се стопява на 50 000 лева и против тази скромна сума тя получава къща, струваща най-малко 2 милиона лв. и апартамент за най-малко 200 000 лева Паралелно с тази преференциална договорка Любена инкасира и 782 332 лева от двата жилището на ул. “Свиленица”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР