С приходите от налога могат да се подпомагат българските производители.

...
С приходите от налога могат да се подпомагат българските производители.
Коментари Харесай

ВМРО за големите вериги: Ако откажат да увеличат процента български стоки, може да им бъде наложен специфичен данък


С приходите от данъка могат да се подкрепят българските производители. Такъв образец има към този момент в Унгария. И дано не забравяме, че облагите, които тези хипермаркети генерират в България, се изнасят в трети страни, те не остават в родината ни. Острата позиция на Вътрешна македонска революционна организация идва в резултат на писмо на Сдружението за съвременна търговия (СМТ), в което членуват „ Аванти “, „ Билла “, „ ДМ България ", „ Кауфланд “, „ Лидл България ЕООД & Ко “ и други, в което компаниите реагират на плана на разпореждане на Министерския съвет за обезпечаване на съществени групи храни, създадени на територията на Република България в комерсиалните вериги, направен от МЗХГ.
Проектът планува повишение на % предлагани в магазините български артикули на районен принцип и отделянето на специфични места в обектите за родни артикули. Целта е да се подкрепят нашите производители и по този начин да се понижи ударът от идната международна икономическа рецесия.
Ние от Вътрешна македонска революционна организация от години имаме кардинална точна и ясна позиция, че подпомагането на хранителния отрасъл и леката индустрия би трябвало да е не антикризисна мярка, а целенасочена държавна политика. Категорично не одобряваме изказванието на СМТ, че сходна стъпка може да докара до повишение на цените, ограничение на избора и недостиг на доста артикули и постигане до пазара на храни с ниско качество. В изискванията на международна пандемия, затворени граници и битка за оцеляване на страните членки на Европейски Съюз не сме съгласни и с това, че препоръчаните промени опонират на законодателството на Европейски Съюз в редица области, като нарушение на свободата на придвижване на артикули, ограничение на конкуренцията и нерегламентирана държавна помощ.
Не одобряваме и опасността от задвижването на наказателна процедура против България, защото за нас извънредността на обстановката в Европейски Съюз е задоволителен мотив за усилване на районния протекционизъм. Унгария към този момент направи стъпка в тази посока и вкара характерен налог над задграничните вериги, който да се употребява за нарочна дотация на унгарските производители. А в редица други страни от дълго време съществуват сходни механизми.
Ето за какво ние поддържаме изцяло дейностите на земеделското министерство, като с изключение на за питателните артикули предлагаме на политиката за подкрепяне на нашите производители да бъде уголемен и към индустрията във всички аспекти на производствата. България има своите сектори, в които може да е конкурентоспособна освен на eвропейско, само че и на международно равнище.
И не на последно място, подсещаме на всички, че българският представител в Екологичен потенциал и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки и неговият екип започнаха самодейност #ИзбериБългарското, като приканиха сънародниците ни да купуват единствено български артикули, а производителите могат да се свързват с нашите районни координатори и да се възползват от безплатния уебсайт, с цел да популяризират стоките си.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР