С приходи в размер на 92 млн. долара Дж. К.

...
С приходи в размер на 92 млн. долара Дж. К.
Коментари Харесай

Дж. К. Роулинг е начело на класацията на "Форбс" за най-добре печелещи писатели

С доходи в размер на 92 млн. $ Дж. К. Роулинг оглави класацията на списание " Форбс " за най-добре печелещи писатели за 2019 година Периодът, за който се прави класацията, е сред 1 юни 2018 година и 1 юни 2019 година, а сумите са преди приспадане на налозите.

Само за седмица пиесата " Хари Потър и прокълнатото дете " донесе на Роулинг 2.3 млн. $ от продажби на билети, с което сложи връх на Бродуей за режисура, която не е мюзикъл. За интервала са продадени 2.8 бройки от нейни книги, само че това не е най-голямата част от приходите на писателката. Най-много средства тя е получила от увеселителни паркове, постановки на пиеси и кино права.

Второто място заема Джеймс Патерсън със 70 млн. $. Миналата година той беше отпред на класацията и към момента остава най-богатият американски публицист. Миналата година неговото положение беше оценено на 800 млн. $. За интервала единствено за Съединени американски щати продажбите на негови книги са в размер на 5.5 млн. копия. А " Къде е президентът ", който той написа дружно с някогашния американски президент Бил Клинтън, беше най-продаваният разказ за 2018 година

Със своето трето място някогашната първа дама на Съединени американски щати Мишел Обама е единственият нов създател в тазгодишната ранглиста с нейния спомен " Мишел Обама. Моята история ". За интервала от книгата са се продали повече от 10 млн. бройки, а нейната облага е от 36 млн. $.

Авторът на детската поредност " Дневникът на един Дръндьо " Джеф Кини излиза на четвърто място с продажби от 3.6 млн. книги за една година и облага от 20 млн. $. Пети е Стивън Кинг със " скромните " 17 млн. $.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР