С приемането на второ четене на текстове от Закона за

...
С приемането на второ четене на текстове от Закона за
Коментари Харесай

Депутатите забраниха шума на открито между 14 и 16 часа и след 23 часа

С приемането на второ четене на текстове от Закона за отбрана от шума в околната среда депутатите не разрешиха шума навън сред 14 и 16 часа и от 23 до 8 часа, съобщи организация " Фокус ". Ограничението важи за открити площи и зони в територии, предопределени за жилищно строителство, рекреационни зони и територии и зони със смесено предопределение.

За същия интервал ще се не разрешава и шумът при строителство. Изключение ще вършат железопътните гари, автогарите, аерогарите, морските гари и потреблението на системи за обявяване на популацията при бедствия.

След като зам.-председателят на групата на Движение за права и свободи Йордан Цонев даде концепцията изключение да вършат и религиозните храмове, водачът на групата на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова внесе предложение възбраната да не важи и за територията на религиозни храмове. То беше признато със 103 гласа " за ", 1 " срещу " и 35 " въздържали се ".

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пък изиска озвучаването от религиозните храмове да бъде съгласно нормите на съответната разпоредба на Министерство на здравеопазването.

До гласуването на второ четене се стигна близо година след първото гласоподаване в пленарната зала. Законът планува и нови санкции, инициирани от тогавашния вицепремиер Валери Симеонов след акции против шума в заведения по Черноморието.

Те още не са прегледани от депутати, който не престават с гласуването на текстовете.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР