С приемането на бюджета на Община Пловдив от Общинския съвет

...
С приемането на бюджета на Община Пловдив от Общинския съвет
Коментари Харесай

Вдигнаха заплатата на кмета на Пловдив и съветниците, приеха и новата структура на Общината

С приемането на бюджета на Община Пловдив от Общинския съвет кметът Костадин Димитров ще взима към този момент по 5500 лв. заплата.  Досега той се  разписваше за 3350 лв., като нарастването е с близо 60%.  С почти толкоз ще се вдигнат и заплатите на районните кметове  до 3200 лв..
Прочетете още
Общинарите в настрана решение подвигнаха и своите заплати, като приблизителното то е с 50% растеж, само че се трансформира цялата структурата по заплащането.

Според настоящия устав ръководителят на локалния парламент взима 80% от заплатата на кмета. Така Атанас Узунов ще взима  4400 лв. месечно,  а смяната касае образуването на възнагражденията на останалите 50 общински съветници. Досега по устав те получаваха по 15% от заплатата на ръководителя за съвещание и 2% за присъединяване в комисии. Максималният размер на месец обаче бе 50% от заплатата му.

Нетно те получаваха към 1000 лв. заплата, само че имаха още 1057 лв. за така наречен представителни разноски. За последните  на процедура се показват само фактури за гориво, наеми на офиси, писалищен материали и други и те биват осребрявани.

Според новото решение те  ще взимат до 70% от заплатата на ръководителя.  Предложението е те да взимат по 27% на сесия или 1000 лв. на сесия при две съвещание месечно, колкото се организират. Участията в комисиите става от 2% на 4% -  по 132 лв. на присъединяване при 4 на месец, или 528 лв. месечно.

Това значи, че след смяната един общински консултант ще взима до 2500  лв. заплата  плюс представителните разноски. Последните обаче бяха понижени на половина до 527 лв. на месец.  Така общо един консултант може да си докарва до 3000 лв. на месец.

Новата конструкция на Община Пловдив също бе призната. Тя касае най-много разместван е ресорите на зам.-кметовете. Единственият безработен пост е на зам.-кмета по превоз. На днешната сесия градоначалникът съобщи, че скоро се чака там да има предопределение, като се водят диалози в тази тенденция.  Дотогава ресорът е поверен на Ангел Славов, който е зам.-кмет по публичен ред и сигурност.

Владимир Темелков ще  отговаря за „ Дигитализация, европейски политики, бизнес развиване и обучение ”.  Женя Петкова пък ще е вице по „ Финанси, общинска стопанска система и обществена политика “.

Инж. Тошо Пашов е с сектор „ Строителство, вложения и общинска благосъстоятелност “,  Пламен Панов за „ Култура, археология и туризъм “, а Иван Стоянов за „ Екология и опазване на здравето “. Новата конструкция влиза в действие от 1 април.

Разместване има и при част от структурните звена, за които дават отговор зам.-кметовете. Създава се отдел „ Дигитализация “, както и отдел „ Зелени системи “.   

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР