С приемането на Бенин, Джибути и Руанда в Азиатската банка

...
С приемането на Бенин, Джибути и Руанда в Азиатската банка
Коментари Харесай

В Азиатската банка за инфраструктурни инвестиции членуват 100 държави

С приемането на Бенин, Джибути и Руанда в Азиатската банка за инфраструктурни вложения (АБИИ) страните-членки към този момент са 100. Разширяването на банката на фона на дестабилизацията на международната стопанска система демонстрира, че интернационалната общественост утвърждава напъните ѝ за построяването на инфраструктурата, приноса ѝ за световното икономическо ръководство и концепцията ѝ за инклузивно развиване, както и въздействието и доверието на света към Китай, оповестява China Radio International.

През миналите три години от основаването си АБИИ непрестанно открива благоприятни условия за азиатската и международна стопанска система. От една страна тя задоволява потребностите на разрастващите се страни от финансиране, като до този момента е предоставила 8,5 милиарда щатски $ на 18 страни за построяването на инфраструктурата в сфери като превоза, енергетиката, телекомуникациите, градоустройството и други От друга страна посредством АБИИ развитите страни получиха благоприятни условия за вложение в Азия и Африка. Прогнозите на банката са, че всяка година Азия се нуждае от 1,4 трилиона щатски $ за построяването на инфраструктурата, а Африка от 68 до 108 трилиона.

С увеличението на страните-членки от 57 на 100 АБИИ сега се намира в исторически миг от развиването си. Бившият шеф на Световната банка Робърт Зелик сподели, че АБИИ е образец за ръководството и откритостта, както и за въвеждането на интернационалните стандарти и съдействие, а в бъдеще безусловно ще способства за азиатския и международен напредък и за световното икономическо ръководство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР