С приемане на строя и Велик Богоявленски водосвет на бойните

...
С приемане на строя и Велик Богоявленски водосвет на бойните
Коментари Харесай

Велик Богоявленски водосвет на бойните знамена се състоя в Плевен/СНИМКИ/

С приемане на строя и Велик Богоявленски водосвет на бойните флагове, отслужен от плевенски свещеници стартира ритуалът по отбелязване на Богоявление, който се организира на 6-ти януари пред Параклис-мавзолей “Свети Георги Победоносец “ на площад „ Възраждане “ в Плевен.



Сещениците поръсиха със светена вода знамената на военните поделения от Гарнизон Плевен - ВВВУ „ Георги Бенковски “, Единния център за начална подготовка, 12-та Авиационна образователна база и представителните роти на Плевенския гарнизон.



Сред тях бяха и представители на клубовете „ Млад възрожденец ” при НУ " Христо Ботев " и „ Млади гвардейци ” при ОУ " Д-р Петър Берон ", регионалната организация на съюза на офицерите от запаса и запаса, Асоциацията на Сухопътните войски, Дружество „ Военноинвалид “.



В словото си, зам.-командирът на плевенския гарнизон и зам.-началник на ВВВУ „ Георги Бенковски “ полковник Андриан Колев сподели:

“Бойните флагове на Българската войска са в основата на водосвета и молебена на Богоявление, на парада на Победоносеца Свети Георги, на тържествени зари и инспекции, на които извикваме имената на тези, без които нас нямаше да ни има и които ни служат за образец и коректив.

Българските бойни флагове са удивили света с героизма на мъжете и дамите под тях.



На 6-ти януари се преплитат стародавни български обичаи, съчетани с вярата на българския народ за по-добър и по-мирен живот с единството на народа и Българската войска.

Нека да сведем глави пред бойните флагове на военните формирования и военно-родолюбивите организации на Гарнизон – Плевен. Те са достойнството и славата на Българската войска “.

Ритуалът приключи с церемониален церемониал на военните формирования от Гарнизон Плевен.



Сред формалните лица бяха регионалният шеф Иван Петков, кметът на Плевен Георг Спартански, ръководителят на Общинския съвет Мартин Митев, както и представители на публични организации и жители.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР