С придобиването парцела от над 5 дка в центъра на

...
С придобиването парцела от над 5 дка в центъра на
Коментари Харесай

Казанлък купи земята под бунгалата си в Несебър

С придобиването имота от над 5 дка в центъра на Несебър покрай плажната линия община Казанлък ще има опция през 2019 година да ръководи и стопанисва парцела. Повече от 20 години продължава въпросът със собствеността на парцела - земята е държавна благосъстоятелност (на Агенцията по горите), а бунгалата са на община Казанлък.
През тези години въпросът се движел сред община Казанлък, община Несебър, Агенцията по горите и Министерството на земеделието, храните и горите, само че без решение. Едва с изключителното подпомагане и заслуги на сегашния министър на земеделието Румен Порожанов община сполучливо придобива атрактивния парцел, акцентира кметът на Казанлък Галина Стоянова. Това дава опция следващата година общината най-сетне да ръководи и стопанисва парцела и да разгласи конкурс за създаване на нова постройка в курортния град. За това от изгода би била и сполучливата продажба на общинския лагер в Равда.
„ Остава въпросът през 2019 година още веднъж като „ мъдреците на Града “ да вземем дружно положителното решение за ръководство и стопанисване на този парцел, тъй че община Казанлък в дълготраен проект да има своите изгоди от него “, уточни на последната сесия кметът Стоянова и прикани общинските съветници да обмислят разнообразни хрумвания, които да обсъдят,за да се вземе общо решение в интерес на казанлъчани и на община Казанлък.
Закупуването на земята под общинските бунгала в Несебър беше един от основните цели в капиталовата стратегия на Казанлък през изтичащата 2018 година Дългосрочната концепция е мястото за отдих да се развива като детския лагер в местността „ Паниците “, където всяка година почиват стотици деца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР