С придобиването на Plexxi (хиперковергирана мрежа за софтуерно-дефинирани центрове за

...
С придобиването на Plexxi (хиперковергирана мрежа за софтуерно-дефинирани центрове за
Коментари Харесай

Какво ще допринесе придобиването на Plexxi за стратегията на HPE?

С придобиването на Plexxi (хиперковергирана мрежа за софтуерно-дефинирани центрове за данни) преди броени дни, Hewlett Packard Enterprise има за цел освен да укрепи своята хиперконвергирана инфраструктурна тактика, само че и да се приближи до дълготрайната си цел за усъвършенстване на построяването на софтуерно-дефинирани центрове за данни. HPE усили приходите от своята хиперконвергирана инфраструктура (HCI) през 2017 година и се изкачи на трето място в пазарната ранглиста на IDC, като се чака компанията да форсира този напредък. Това кара редица специалисти да считат, че технологията на Plexxi е в действителност скъпа за HPE.



" Когато нямате софтуерно дефинирани мрежи като част от вашето решение, можете да въведете изкуствени ограничавания. Но Plexxi разрешава обработката на мрежови процеси, по същия метод, както се ръководят натоварвания посредством виртуализация на мрежата”, разяснява Стив МакДауъл, старши анализатор в Moor Insights & Strategy.

HCI пазарът е извънредно значим за HPE като стъпка напред по пътя към цялостна композируема инфраструктурна тактика (стратефия, формирана от съставни елементи, които могат да бъдат определени и съединени в разнообразни комбинации, с цел да дават отговор на характерните условия на потребителите), разясниха от компанията.

" Композируемата инфраструктурна тактика и HCI са в разгара на намирането на своето място една по отношение на друга. Крайната ни визия е софтуерно дефиниран център за данни, който, от позиция на потребителя, свързва публичния и частния облак и разпределя натоварването при разработка на приложения ", изяснява Сарвар Раза, вицепрезидент на тактиката за софтуерно дефиниране и облаци в HPE. Според Раза, както и съгласно други индустриални анализатори, изчезналият софтуерен компанент при предлагането на HCI е свързването в мрежа. Затова и както HPE, по този начин и други снабдители стартират да натъртват на работата в мрежа като значима част от композиционното си портфолио.

По-рано този месец компанията Nutanix показа Nutanix Flow, софтуерно-дефиниран мрежов артикул, който ще бъде интегриран в инструмента Acropolis, с цел да обезпечи отбрана на приложенията както против вътрешни, по този начин и против външни закани. Dell Technologies пък разполагат NSX – софтуерно-дефиниран мрежов артикул, създаден от VMware – който събра известна скорост на пазара през 2017 година NSX обаче може да бъде само първа стъпка. По време на последната конференция Dell Technologies World ръководителите на компанията разискаха разрастващата се композируема инфраструктурна тактика и в резюме показаха едно ново решение - PowerEdge MX, модулна система, която ще бъде доставена в края на тази година, с пет пъти по-висока мрежова I/O продуктивност и три пъти по-голям потенциал за предпазване от нормалния за двустепенните сървъри.

Въпреки това, съгласно доста анализатрори HPE наподобява, че има по-развита тактика в тази сфера от Dell, само че пък не е ясно дали компанията ще успее да осъществя високо поставените си цели.

" HPE направи доста придобивания, само че за мен не е доста несъмнено, че те ще са толкоз сполучливи, колкото концепцията на Dell, които пускат всички части от пъзела дружно. Но в случай че HPE успее да извърши тактиката си, може да се трансформира в мощен съперник ", счита МакДауъл от Moor Insights & Strategy, като прибавя, че с изключение на композируемата си тактика, HPE би трябвало по-добре да нарежда и други свои артикули за предпазване като 3PAR и Nimble.

Продуктовите линии, които са в основата на HCI-композируемата тактика на HPE, са три - SimpliVity за HCI; Synergy, основа на проектите за композируема инфраструктура; и OneSphere, софтуера за ръководство облачната конструкция на компанията.

" Следващата фаза в HCI е да се съчетае с композируемата инфраструктура, с цел да даде на организациите по-голяма еластичност при потребление на общ запас за поддръжка на разнообразни сървъри ", счита от своя страна Рик Луис, старши вицепрезидент и общоприет управител на групата за софтуерно-дефиниране и облачна инфраструктура в HPE. Този развой стартира с изместване на технологиите към ръба. Като се има поради напредъка при софтуера за ръководство и работа в мрежа, в комбиниране с по-евтин и мощен хардуер, фирмите се стремят от ден на ден да разтоварят обработката и разбора на данни към крайните сървъри.

" Виждаме потребителите, които желаят простотата на HCI-стила и софтуерно-дефинирано предпазване на ръба. Затова и разширяваме интеграцията на SimpliVity допълнително от нашите продуктови линии и в по-големите центрове за данни, като вграждаме това решение в нашата композируема инфраструктура ", прибавя още Луис.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР