С придобиването на F-16 започва трансформацията на въоръжените ни сили.

...
С придобиването на F-16 започва трансформацията на въоръжените ни сили.
Коментари Харесай

Шаламанов: Да закупим пълните възможности на F-16, цената е на второ място

”С придобиването на F-16 стартира трансформацията на въоръжените ни сили. Въпросът с парите е доста значим, само че той е на второ място, след концепцията за цялостната промяна и в случай че този план продължи да се бави, се забавя цялостната смяна във въоръжените сили ”, съобщи някогашният боен министър Велизар Шаламанов.
По думите му пред пред ON AIR с цел да е цялостен пакетът на F-16, това значи и нови тримерни цифрови радари, системи за опознаване и за предаване на данни и други

Според него от изключителна значимост е при придобиването на изтребителите да бъдат закупени цялостните му благоприятни условия, защото това е била главната стратегическа причина за изборът им.

Очаква се окончателният контракт за доставката на изтребителите F-16 да бъде подписан до края на юли – преди лятната почивка на Народното събрание. Някои от параметрите, които се оферират от американската страна в офертата за придобиване на нов изтребител обаче, не са преференциални. Според военния министър Красимир Каракачанов заплащането е по-високо от предстоящото и то безпричинно по-високо.

Шаламанов сподели още, че придобиването на самолетите значи повишение на доверието към България.

" Постоянното ескалиране на условията забавя процеса ", добави някогашният министър. Той е на мнение, че пакетът е задоволителен за това, от което България има потребност.

А на въпроса дали Съединени американски щати биха създали взаимни отстъпки с изискванията, той отговори по този начин:

Ние знаем в елементи какви са условията от страна на Съединените щати и не би трябвало да се вършим на сюрпризирани. Това, което ни оферират, си заслужава цената.

Според Шаламанов бъдещето на българската войска е в многонационални формирования, само че за това би трябвало нова техника и добра подготовка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР