С президента Радев се обединихме около идеята за връщането на

...
С президента Радев се обединихме около идеята за връщането на
Коментари Харесай

Нинова: С президента се обединихме за връщане на ролята на държавата

С президента Радев се обединихме към концепцията за връщането на ролята на страната в основни браншове от публичния живот, като получихме и препоръки- по какъв начин да бъде конкретизирана тази роля в обособените сфери. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след среща с президента Румен Радев. Тя изясни, че левицата е поискала тази среща за разискване на плана "Визия за България ".

Тя акцентира, че срещата е била работна и впечатляваща и президентът е взел участие в нея с петнадесет души- всички свои секретари, съветници, специалисти. "Разговорът беше доста подробен и по секторни политики, както с нашите специалисти, по този начин и с неговите. Минахме съвсем през всички сфери, отразени в нашата Визия, и имаме съвпадения на позиции ", съобщи Нинова.

Тя разяснява, че Българска социалистическа партия е получила приветствие за това, че е подхванала този диалог, че е предложила този метод към цялото българско общество, към всеки, който желае да се включи транспарантно в необятен публичен спор по основни въпроси. Тя съобщи, че по време на срещата е била декларирана и поддръжка за предложениета на левицата - всички дружно да работим за възобновяване на доверието в институциите, които не се употребяват с такова, сега, от българските жители. Председателят на Българска социалистическа партия съобщи, че юристите са показали и съответни мерки- по какъв начин да стане това. "На трето място, единомислещи сме, че цели системи се нуждаят от промяна на моделите, по които действат. И двете страни изтъкнахме, че това е сферата на опазването на здравето, образованието, на цялата система на обществената страна, която е нефункционираща сега ", сподели още тя.

Нинова акцентира, че двете страни са останали отворени за последващи диалози. "Изразявам, от името на нашия екип, извънредно удовлетворение за работната среща. Много готова, като експертиза, с отзиви от двете страни, с съответни рекомендации, които ние ще вземем поради и чакаме последваща среща ", съобщи тя. По думите й идващият диалог ще бъде, когато полемиката по Визията завърши в цялата страна и текстовете бъдат конкретизирани с оферти, които са получено от цялото общество.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР