С президента Иванов имахме тежък разговор. България е притеснена от

...
С президента Иванов имахме тежък разговор. България е притеснена от
Коментари Харесай

Радев излезе след тежък разговор с президента на Македония и разкри подкрепя ли споразумението за името с Гърция!

С президента Иванов имахме тежък диалог. България е обезпокоена от скъсването на разговора сред институциите в Македония. Призовах президента Иванов да не бъде единствено участник в този разговор. Това съобщи на специфичен брифинг президентът Румен Радев, след срещата си с президента на Македония - Георге Иванов.

" Обсъдихме и настоящия въпрос за промяната на името на Република Македония. Приветствам напъните за намиране на решение на този проблем. Това е значима стъпка за евроатлантическата интеграция на нашите съседи. Осъзнаваме обаче, че това е комплициран и нескончаем развой, който поражда напрежение и в Македония и в Гърция. Той обаче е значим като проблем, тъй като визира и други страни като България ", сподели той.

Бъглария е страната, която най-силно поддържа евроатлантическата и европейска вероятност на Република Македония. Ние одобряваме резултатите от договарянията сред Гърция и Македониящ за името най-много и доколкото те отстраняват значими спънки по пътя на този интеграционен развой ", сподели Радев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР