С претенциите си за правата върху сирийския петрол американският президент

...
С претенциите си за правата върху сирийския петрол американският президент
Коментари Харесай

Претенциите на Тръмп към сирийския петрол повдигат много въпроси

С претенциите си за правата върху сирийския нефт американският президент Доналд Тръмп добави трудност, както и сили и време, към американската военна задача, която на два пъти разгласи за завършена, с цел да могат бойците да се завърнат вкъщи.

Удължаването на задачата за гарантиране на сигурността на петролните полета в Източна Сирия наподобява се вписва изцяло в позицията на Пентагона, подсилен от някои съдружници на Тръмп в Конгреса, че едно цялостно евакуиране в този миг може да форсира възобновление на групировката " Ислямска страна " (ИД), даже откакто екстремистите изгубиха своя водач Абу Бакр ал Багдади при интервенция на Съединени американски щати.

Вчера американската войска призна, че нейни елементи с бронирани машини, в това число бронетранспортьори " Брадли ", в този момент работят в богатата на нефт провинция Дейр аз Зур. Тя не посочи какъв брой бойци са изпратени там, само че съгласно представители на американските управляващи окончателният им брой евентуално ще бъде към 500, в това число почти 200 военни, които са били там още преди Тръмп да бъде уверен да преразгледа своя проект за съвсем цялостно евакуиране, който разгласи на 14 октомври.

Тръмп излезе с разнообразни пояснения за ролята американската войска в Източна Сирия. На 25 октомври президентът на Съединени американски щати съобщи: " Обезпечаваме сигурността на петрола и по тази причина дребен брой американски бойци ще останат в региона, където се намират той ". Три дни по-късно Тръмп отиде още по-далеч, като сподели, че петролът принадлежи на Америка.

" Запазваме си петрола - помнете това ", сподели президентът на Съединени американски щати в Чикаго и добави: " Винаги съм казвал: " Пазете петрола ". Искаме да запазим петрола. Четирийсет и пет милиона $ на месец? Запазваме петрола. "
Представители на Белия дом от този момент отклоняват запитванията за коментар какво е имал поради Тръмп под " резервираме петрола " или оценката му за неговата стойност. Служители на Пентагона споделиха в частни диалози, че не са получили заповед да поемат владението върху каквато и да било част от петролните запаси на Сирия, в това число кладенците и запасите от недопечен нефт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР