С престижни награди се завърна вокално студио „Детски смях” -

...
С престижни награди се завърна вокално студио „Детски смях” -
Коментари Харесай

Деца от Монтана спечелиха престижни награди от международен конкурс

С влиятелни награди се завърна вокално студио „ Детски смях” - Монтана от Международния фестивал за известна ария на испански език и танц на "Abanico ", извършен в НДК в столицата. Форумът се провежда от музикална организация „ Артвойсес” с поддръжката на столична община „ Оборище”.
В конкуренцията участваха над 350 артисти и танцьори от Съединени американски щати, Малайзия, Испания, Малта, Португалия, Сърбия, Румъния, Молдова, Украйна, Русия, Гърция и България. Вокална група "Детски смях " завоюва първо място в категория "Вокални групи " - втора възрастова група и премията за най-хубаво осъществяване на ария на испански език от Международния конкурс "Abanico " - София.
Младите гении получиха и покана да показват България на интернационален конкурс в Гърция. Групата извърши „ Яворова пролет” и „ Испанска китка”.
Второ място и сребърен орден от фестивала получи Магдалена Александрова, 10 година във втора възрастова група. Тя има и покана да показа България на интернационален конкурс в Сърбия. Маги се показа с песните „ Hoy” от репертоара на Глория Естефан и “One moment in time” на Уитни Хюстън.
Трето място и бронзов орден за Симона Стоянова, 15 година на Международния конкурс "Abanico " в София - трета възрастова група. На нея бе дадена и покана да показа България на Международен конкурс в Охрид, Македония. Симона се показа с песните „ Боси времена” от репертоара на Богдана Карадочева и „ Ragazza di perferia” на Анна Татанджело.
На церемония –концерта за всички посетители уредниците пожелаха младите артисти от Монтана да показват песента и клипа „ Торбичка добрина”, в осъществяване на Лора Ходжева и вокална група „ Детски смях”.
В момента вокалното студио се приготвя за присъединяване в Международния конкурс „ 15 лалета” в град Хисаря, който ще се организира от 3 до 5 май.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР