С пресконференция на стадион Христо Ботев с участието на изпълнителния

...
С пресконференция на стадион Христо Ботев с участието на изпълнителния
Коментари Харесай

Пирин обяви международно сътрудничество

С конференция на стадион " Христо Ботев " с присъединяване на изпълнителния шеф на Пирин Таско Тасков, кмета на Община Благоевград Илко Стоянов и представителите на Soccer Universities Кийт Коул и Мат Драйвър бе обещано началото на плана " Soccer University в Благоевград ".

Първата група студенти към този момент е в Благоевград, като ще получава своето университетско образование посредством специфична онлайн стратегия, а за подготвителния развой ще употребява базите на Пирин.

На конференцията стана ясно, че упоритостта на участниците в плана е да трансфорат Благоевград в център, в който да се приготвят спортисти и футболисти на международно равнище.
 Шотландски треньор впечатлен от Пирин
Шотландски треньор впечатлен от Пирин

Мат Драйвър хвали отбора

" Началото на тази взаимна активност значи, че този град още веднъж се качва на картата като " научен град ".

Проведени са срещи с АУБГ, както и с ЮЗУ " Неофит Рилски ", които одобряват другарски футболния университет от Съединени американски щати. Всички ние сме обединени, с цел да реализираме нещо позитивно. Въпрос на време е те да имат и своята база тук, в Благоевград ", сподели кметът Илко Стоянов. По думите му сега се изготвя Планът за интегрирано развиване на Община Благоевград, където е заложено построяването на спортни терени, както и многофункционална спортна зала и атлетически писти. След като бъде признат Планът за възобновяване, Община Благоевград ще има готовността да стартира да финансира и да построява нови уреди.

" Целта ни е освен деца и студенти от Америка да идват тук да упражняват, а да създадем Благоевград център на международен клас спортисти, на международен клас футболисти и да продължаваме да развиваме тази стратегия с Кийт Коул, отговорник по образователната активност, Мат Драйвър, отговорник по футболните въпроси, както и с American soccer university. Сигурни сме, че те ще останат за дълъг интервал тук, с помощта на помощта на нашите сътрудници от Община Благоевград. Благоеград ще бъде център, в който ще съединим образованието и спорта ", сподели изпълнителният шеф на Пирин Таско Тасков.

Предстои просветителната част на програмата да се разшири и с гимназисти, които да дойдат да учат тук и да упражняват разнообразни типове спорт, освен футбол. И в стопански проект това партньорство има мълниеносен резултат, акцентира Тасков. " Доста от родителите на момчетата към този момент са тук и започнаха да употребяват хотелите в града и да си харчат парите тук ", добави той.

" Първите 30 спортисти от Съединени американски щати, Африка и Мексико към този момент са в Благоевград и упражняват с футболистите на стадиона на " орлетата " по взаимния ни състезателен план. Ние от Soccer university разполагаме с доста добър треньорски състав и дружно с ФК " Пирин " можем да бъдем потребни за бъдещото им професионално развиване. Идеята обаче надалеч надвишава партньорство за продан на футболисти. Искаме университетът ни да има филиал в Благоевград и тъкмо тук да бъде нашата база за Европа - дълготрайно ", споделиха на конференцията Кийт Коул и Мат Драйвър от American soccer university.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР