С преминаването към зимното часово време може да сме си

...
С преминаването към зимното часово време може да сме си
Коментари Харесай

По-добър сън, матраците, охлаждащата възглавница и маската за сън

С прекосяването към зимното часово време може да сме си спечелили час повече сън. Може и даже да сме си отспали. Което не значи, че по принцип ще съумяваме да се наспиваме обикновено, в случай че прецизно не си лягаме в точния момент и заобикаляме използването на екрани от всевъзможен тип (телефон, компютър, телевизор) най-малко час преди лягане.

Ето какво друго може да създадем, с цел да се събудим отпочинали.

Правилният матрак

Като си представим, че прекарваме 1/3 от живота си в сън, е необичайно, че малко хора се сещат за матрака, когато се чудят за какво не спят. Важното е да изберем подобен, комфортен на нас самите, въпреки множеството ортопеди да поучавам да спим на по-твърдо.

Охлаждаща възглавница

Всеки желае да се сгуши в топла покривка и да спи. Малко хора знаят обаче, че за здравия сън е належащо главата ни да не прегрява. Това може да реализираме със специфичните охлаждащи възглавници, които поддържат съвършената температура за сън.

Маска за сън

Тя не е единствено съвременна прищявка - маските, които блокират светлината, способстват за това да се събудим отпочинали. Ако изберем такава с мирис на лавандула, може да разчитаме и на отпускащите й качества.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР