С премиерното представление Ромео и Жулиета балет Арабеск дава началото

...
С премиерното представление Ромео и Жулиета балет Арабеск дава началото
Коментари Харесай

Ромео и Жулиета на балет Арабеск дава началото на 50-тия си сезон

С премиерното зрелище " Ромео и Жулиета " балет " Арабеск " дава началото на 50-тия си сезон, на следващия ден на сцената на Музикалния спектакъл.


Юбилейният сезон дава обещание да предложи нови и някои от най-успешните спектакли през годините. През октомври трупата ще отдаде респект на Маргарита Арнаудова, чието творчество преобразява " Арабеск ".



Ролите на Ромео и Жулиета са поверени на най-младите актьори. Днес пред " Музея за история на София ", балетистите демонстрираха фрагменти от спектакъла, който можем да забележим на следващия ден и на 06 октомври от 19.00 часа. Спектакълът е финансиран от стратегия „ Култура " на Столична община, с поддръжката на Министерство на културата.
Боряна Сечанова - артистичен шеф на балет " Арабеск " и хореограф на премиерния театър: Тези невероятни класики, в случай че мога по този начин да кажа - пиесата на Шекспир и превъзходната музика на Прокофиев с всяко едно осъществяване, на всяко едно потомство звучат друго, и несъмнено невероятната любовна история, предходна през вековете остава. Но тя, сякаш намира своя отклик във всеки един от нас по всяко едно време.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР