С премиера на Северна Македония Зоран Заев се договорихме, когато

...
С премиера на Северна Македония Зоран Заев се договорихме, когато
Коментари Харесай

Борисов: С новите изтребители ще пазим и Северна Македония

С премиера на Северна Македония Зоран Заев се договорихме, когато придобием новите самолети, да пазим и тяхното въздушно пространство. Това ще е добре и за нас, и за тях. Това заяви министър председателят Бойко Борисов, който следи учението „ Ответен удар – 2019 година “ в Ново село.

Премиерът бе дружно с министъра на защитата Красимир Каракачанов и началникът на защитата военачалник Андрей Боцев.

„ Много бих желал тези, които ни подлагат на критика, че имаме американска база в Ново село, да видят какво прелестно оборудване е. Тук вземат участие от Гърция, Албания, Македония, Съединени американски щати. В България всички идват на учения. Имаме вяра техника, която модернизираме. Над 5 хиляди американски военни минават от тук на образование. Продължаваме да модернизираме това, което през годините е унищожено. Продължаваме да модернизираме танковете, ремонтираме казармите “, съобщи Борисов.

Военният министър и началникът на защитата потвърдиха думите му.

„ Последните няколко години са отделени толкоз средства, колкото не са отделяни десетилетия. Всяка година има проект и планове “, съобщи Каракачанов и уточни, че за две години не му е отказано нищо от това, което е изискал.

Каракачанов акцентира, че техниката е нужна за образование на армията, тъй че да извършва своите отговорности.

Ген. Андрей Боцев заяви, че чака до края на идната седмицата да започва планът за Сухопътните войски, като продължава работата и за военните кораби.

Той уточни и че се работи по график до 2024 година да се отделят по 2% от Брутният вътрешен продукт за защита, което е условие на НАТО. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР