С премахването на всички преместваеми обекти в седемте национални курорта

...
С премахването на всички преместваеми обекти в седемте национални курорта
Коментари Харесай

Симеонов: Курортите ни са евтини арабски пазари

С премахването на всички преместваеми обекти в седемте национални курорта по Черноморието се ангажира вицепремиерът Валери Симеонов.

„ Не единствено Слънчев бряг, само че и Златни пясъци са се трансформирали в уродливо сходство на ниско бюджетни арабски пазари. Не споделям "Капалъ черши ", тъй като той е от доста висок клас, съпоставяне с тях ", съобщи Симеонов, който това лято поведе необятно отразена битка с несъразмерния звук от нощните заведения по морето.

Симеонов: Маргините и Маджо клатят страната през туризма. Получи поддръжката на Борисов

Спират фестивала "Solar " поради акциите на Симеонов

В края на дейния туристически сезон той обърна внимание и на въпроса с преместваемите обекти в огромните курорти, които „ се държат от фигури от подземния свят”.

„ Те са благосъстоятелност на някакво Слънце, на някакъв Козел... Да, те дават самун на доста хора, само че не дават самун на страната ", счита Симеонов, който още посочи, че за 2016 година постъпленията в Слънчев бряг от преместваеми обекти са по-малко от 50 хиляди лв..

„ Смешна работа “,обобщи вицепремиерът и добави, че всички тези обекти са в "сивия бизнес ".

Изключение от проекта за очистване на преместваемите обекти ще вършат избавителни постове, медицински пунктове и водни атакрациони.

„ Морето е една естествена забележителност, която обаче мъчно може да бъде забелязана от тези сергии и барачки, ситуирани в курорта”, посочи Симеонов и съобщи готовността си да се обзаложи „ на 100 евро със всеки, че в случай че кажете на един екскурзиант "ей тука е морето " той няма да го види “.

Преместваемите обекти и шума наподобява са нежеланите от вицепремиера характерности на курортите ни, несъвместими със декларираната му цел –

„ смяна на туристическия бранш”.

Част от ограниченията за постигането й е и ликвидирането на държавното сдружение „ Слънчев бряг” АД, което стопанисва инфраструктурата на огромния курорт, стана ясно от днешния брифинг на Симеонов в Бургас.

По думите му, сдружението не генерира облаги, а основава условия за огромна корупция и инфраструктурата може да бъде трансферирана на Община Несебър.

Според Симеонов акциите на Национална агенция за приходите, полицията и митниците в курортите, в някои от които и самият той имаше ефективно присъединяване, са довели до растеж на приходите.

"Бизнесът става по-дисциплиниран ", добави вицепремиерът, като в границите на брифинга стана ясно, че платените налози досега са над 200 млн. лева

Валери Симеонов се похвали и със спад на престъпността в курортите. Той посочи, че това лято няма нито един случай на така наречен „ балконинг” – табиет най-вече на млади задгранични туристи да скачат от терасите на стаите си в басейна на хотела, довели до доста произшествия.

Реално единствено в границите на два дни през август двама 20-годишни английски туристи починаха след рухване от балконите на стаите си в Слънчев бряг.

Симеонов загатна единия случай, само че дефинира повода за него като „ търсене на сродни души по балконите “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР