С прекрасните изпълнения на децата от Читалище "Никола Вапцаров", бе

...
С прекрасните изпълнения на децата от Читалище "Никола Вапцаров", бе
Коментари Харесай

Започна Лятната филмомания под звездите на Банско

С прелестните осъществявания на децата от Читалище "Никола Вапцаров ", бе обещано началото на Лятната Филмомания, на която и тази година програмата е изпълнена с истории за храброст, другарство и взаимност, снимани на едни от най-труднодостъпните места на планетата.

Филмите са сред писмено и игрално кино и са носители на голям брой интернационалните награди.

Организатори на събитието са Община Банско, Читалище „ Никола Вапцаров “, Сдружение „ Международен фестивал на планинарския филм “.





При откриването, Натали Петрова – уредник на фестивала сподели, че изданието включва 12 кино лентата от 11 страни и публиката в Банско има в действителност голямата привилегия да ги гледа. Събитието тя посвети на Петър Атанасов – основател на фестивала, който от година е „ горе над върховете на Пирин, само че сърцето му постоянно е туптяло за Банско”.



Кметът на Общината Георги Икономов откри вечерите и изрази възхищението си от героите на филмовите ленти, от тези мъже и дами, които са родени под щастлива звезда, които провокират себе си и оцеляват рисково, достигайки до лимити и върхове. Той благодари на Сдружение „ Международен фестивал на планинарския филм “ и персонално на Натали Петрова, за напъните, които тя поставя, с цел да могат феновете още веднъж да съпреживеят уникалността на формата "Лятна филмомания под звездите ".



В публиката беше седнал огромният български планинар Кирил Досков, които дружно с Николай Петков през 1984г изкачи Еверест, и който градоначалникът топло поздрави.

От 24 до 27 юли, всяка вечер от 21 часа, на площада в Банско, феновете на природата и рисковото могат да видят едни от най-зашеметяващите фрагменти за силата на човешкия дух.



Не пропускайте това прекарване!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР