С представянето в един и същ ден на три континента

...
С представянето в един и същ ден на три континента
Коментари Харесай

Volkswagen T-Cross дава повече от хечбек

С представянето в еднакъв ден на три континента - Европа, Латинска Америка и Азия, Volkswagen показва упоритостите си най-новият им кросоувър – T-Cross, да е световен шлагер. Изграден на платформата на компактния модел Polo, със своите 4.11 метра T-Cross e с 6 сантиметра по-дълъг от него и с 12 см по-къс от T-Roc, като е най-компактният кросоувър на Volkswagen. T-Cross е извънредно приветлив, изключително в някой от предлаганите свежи цветове.

ПРИЯТНИ ИЗНЕНАДИ В САЛОНА

В интериора прелестно бях сюрпризиран от цифровото приборно табло, което разрешава разновидности за персонализация. В тестовия автомобил присъстваше и мултимедия с огромен екран (8 инча), а общото чувство е за непоказен разкош.

 Volkswagen T-Cross дава повече от хечбек
© Volkswagen

Приветствам и решението главните настройки по колата да се вършат с типичен бутони. В салона има задоволително на брой ниши и жабки и огромни джобове във вратите.

T-Cross предлага по-универсално вътрешно пространство от Polo, като движещата се с 14 см напред и обратно задна седалка разрешава разнообразни конфигурации. Минималният багажен размер е сред 385 и 455 литра, като може да доближи 1281 л. Облегалката на седалката до водача се сгъва напред, което разрешава транспортиране на по-дълги предмети.

ПЪРГАВ И ПРИЯТЕН ЗА КАРАНЕ

Тестовият автомобил се задвижваше от еднолитров бензинов мотор с турбо и 115 конски сили, смесен със седемстепенен автоматик с двоен съединител. Така екипирана, колата е пъргава, а мотор и трансмисия, която има и състезателен режим, си партнират чудесно. Двигателят е еднообразно безапелационен както при добродушно каране и минимално натоварване, по този начин и при форсиране, за изпреварване, да речем. По-високата позиция на седене по отношение на типичен автомобил е преимущество.

 Volkswagen T-Cross дава повече от хечбек
© Volkswagen

При 4.9 междинен разход по брошура в границите на теста потреблението беше с към два литра по-висока, само че при шофиране без мисъл за спестовност на гориво.

Воланът е прелестно стегнат и с добра противоположна връзка. Окачването е по-стегнато от при Polo, само че T-Corss не вози неприятно твърдо. Обезшумяването на салона е положително.

СИГУРНОСТТА ПРЕДИ ВСИЧКО

Серийно или против доплащане Volkswagen T-Cross разполага с редица асистиращи системи – предизвестие за заплаха от удара в предното транспортно средство, помощник за поддържане на определената лента на придвижване, асистент за тръгване при надолнище, сигнализация за автомобил в мъртвата зона на огледалата, адаптивен круиз надзор и паркинг помощник.

 Volkswagen T-Cross дава повече от хечбек
© Volkswagen

Volkswagen T-Cross е единствено с предно предаване, само че просветът от малко над 18 см дава опция за по-спокойно шофиране отвън асфалта.
Volkswagen T-Cross 1.0 TCI DSG7 Двигател - 3-цилиндров бензинов с турбокомпресор. Работен размер - 999 куб. см. Трансмисия – 7-степенна автоматизирана с двоен съединител. Максимална мощ - 115 к.с. Максимален въртящ миг - 200 Нм. Максимална скорост - 193 км/ч. Ускорение 0 - 100 км/ч - 10.2 секунди. Среден разход на гориво - 5.9 л/100 км. Емисии CO2 - 111 г/км. Базов модел – 33 340 лева с Данък добавена стойност. Тестван модел – 53 302 лева с Данък добавена стойност

 Volkswagen T-Cross дава повече от хечбек
© Volkswagen

Всичко, което би трябвало да знаете за: Тест драйв (226)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР