С представянето на новия ID.4 марката Volkswagen разширява с напълно

...
С представянето на новия ID.4 марката Volkswagen разширява с напълно
Коментари Харесай

Всичко най-интересно за първия напълно електрически SUV на Volkswagen

С представянето на новия ID.4 марката Volkswagen уголемява с изцяло електрически модел своята продуктова гама в най-големия сегмент от автомобилния пазар в международен мащаб – този на компактните SUV модели. В близко бъдеще новият ID.4 ще се създава и продава в Европа и Китай, ана по-късен стадий и в Съединени американски щати. Клаус Зикиора познава характера на ID.4 по-добре от всеки различен - ръководителят на направление дизайн във Volkswagen Group е индивидът, основал новия модел дружно със своя екип.

„ ID.4 е отражение на еволюцията в дизайна на електрическия автомобил “, показва Зикиора. „ Външният му дизайн е изчистен, равномерен и мощен. Моделът наподобява мощен и самонадеян по един напълно нов метод и това усещане се дължи основно на хармоничния аеродинамичен жанр на ID. семейството, която се уголемява за първи път и в SUV сегмента с новия ID.4. Става дума за нежни, меки преходи, които се редуват с внезапни и ясни разграничителни ръбове. Дизайнът наподобява като естествено изваян от вятъра. В същото време модерният дух в образа на ID.4 проличава в присъщото оформление на фаровете и емблематичната светлиннна графика сред тях. “  Добрият дизайн постоянно е и функционален, а при електрическите транспортни средства въздушното противодействие е измежду главните фактори, определящи продължителността на самостоятелния пробег. „ Част от еволюцията на „ електрическия” дизайн при ID.4 бяха изключителните старания, които екипът постави за оптимизация на аеродинамиката “, споделя ръководителят на Volkswagen Design. При ID.4 е реализиран отличен коефициент на аеродинамично противодействие от едвам 0,28, като най-съществен принос в това отношение има плавната, обтекаема форма на каросерията като цяло и в частност мощно изнесената обратно пътническа кабина. Тази съществена настройка се добавя от многочислени точно изпълнени елементи. Така да вземем за пример, корпусите на задните светлини дружно с огромния спойлер на покрива имат грижата за внезапното и чисто спиране на въздушния поток без нежелани завихряния зад автомобила.
Като част от своята тактика „ Transform 2025+ “, марката Volkswagen планува вложения в размер на 11 милиарда евро в областта на електрическата подвижност в интервала до 2024 година. ID.4 е първият напълно електрически SUV модел с емблемата на Volkswagen и вторият след ID.32 електрически автомобил, употребяващ софтуерната основа на модулната градивна архитектура за модели с електрическо задвижване MEB (Modularer E-Antriebs-Baukasten) на Volkswage.

Тази техническа платформа е предопределена особено за модели с електрическо задвижване и предлага опция за основаване на доста необятен интериор с помощта на компактния дизайн на електрическия силов тракт. Благодарение на ниския коефициент на въздушно противодействие от 0,28 и гъвкавата скица за потребление на акумулаторни акумулатори с друг размер и потенциал, ID.4 ще бъде в положение да изминава дистанции над 500 километра (според условията на нормата WLTP) с едно зареждане на батерията.
Първоначално новият SUV модел дебютира на пазара във вид със задно предаване, а на по-късен стадий ще последва и версия с електрическо задвижване на всички колела. Високоволтовата акумулаторна батерия е ситуирана в конструираната като сандвич подова секция на каросерията, с цел да даде опция за реализиране на оптималния за динамичното държание на пътя невисок център на тежестта и да спомогне за положителния баланс в разпределението на натоварването на предния и задния мост.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР