С представления на цели пет сцени влиза в новия сезон

...
С представления на цели пет сцени влиза в новия сезон
Коментари Харесай

Народният Театър на пет сцени за новия сезон

С представления на цели пет подиуми влиза в новия сезон Народният спектакъл „ Иван Вазов “. От 13 септември спектаклите от репертоара ще могат да се гледат с изключение на на трите съществени подиуми – Голяма, Камерна и „ Апостол Карамитев “, и на „ Сцена на кръстопът “ в Пловдив, както и във Франция. На касите на театъра и онлайн на уеб страницата към този момент могат да се закупят билети за спектаклите през септември, октомври и ноември. Пет представления и една премиера чакат феновете на Голяма сцена през септември. Началото е на 13 септември с един от най-дългогодишните и обичани спектакли – „ Хъшове “ по Иван Вазов на Александър Морфов.

Следват „ На ръба “ на 14 септември, още веднъж режисирано от Морфов, „ Бащата “ на Диана Добрева на 18 септември, „ Идеалният мъж “ на Тиери Аркур на 19 септември, и „ Neoдачници “ на Иван Пантелеев на 20 септември. На 29 септември и 2 октомври на Голяма сцена е премиерата на „ Хубава риба “ от Марк Рейланс и Луис Дженкинс. Режисьор е Ивайло Христов, а в актьорския състав са Марин Янев, Стефан Мавродиев, Стоян Алексиев, Елена Телбис и Пламен Димов. Камерна сцена ще посрещне първите фенове за 118-ия сезон на театъра с „ Козата или коя е Силвия? “ на Явор Гърдев на 14 септември.

Следват „ Любовникът “ на Деян Донков на 15, „ Когато гръм удари, по какъв начин ехото заглъхва “ на Бина Харалампиева на 16, „ Дивата патица “ на Крис Шарков на 18, „ Теремин “ на Николай Гундеров и Валентин Ганев на 19, „ Спускане от връх Морган “ на Николай Ламбрев на 20, „ Богът на касапницата “ на Антон Угринов на 21, „ Наблюдателите – догадка за отвъдното “ на Явор Гърдев на 28 и „ Духът на поета “ на Маргарита Младенова на 29 септемри.На Камерна сцена ще бъде и първата премиера за новия сезон - на 26 и 27 септември с „ Каквото такова “ от Недялко Йорданов. Спектакълът е с присъединяване на Емилия Радева, Янина Кашева, Иван Налбантов, Жоржета Чакърова, Любомир Младенов, Пламена Гетова, Богдан Глишев, Рут Рафаилова, Сава Пиперов, Ева Тепавичарова и Христо Терзиев.

Един от основните акценти в програмата на Сцена „ Апостол Карамитев “ е честването на незабравимия Тодор Колев на 26 септември с моноспектакъла на Албена Колева „ Шърли Валънтайн “. Първото зрелище на тази сцена е на 14 септември с „ Обир “, режисура на Михаил Петров. Следват „ Виновният “ на Юрий Дачев на 15 септември, „ Три високи дами “ на Стефан Спасов на 17, „ Даскал “ на Юрий Дачев на 18, „ Пътят към Афродита “ на Бойка Велкова на 20, „ Колко е значимо да бъдеш сериозен “ на Бойко Илиев на 21, „ Цветът на дълбоките води “ на Бойка Велкова на 24, „ Две “ на Юрий Дачев на 25, „ Г-н Ибрахим и цветят на Корана “ на Снежина Танковска на 27, „ Среща в Санлис “ на Атанас Атанасов на 28 и „ Контрабасът “ на Пламен Марков на 29 септември.

Освен на трите подиуми в Народния спектакъл, едни от най-хитовите заглавия гостуват на още две подиуми – на фестивала „ Сцена на кръстопът “ в Пловдив, и на 21 септември в Театър “Сен-Леон” в Париж. На 17 септември на „ Сцена на кръстопът “ гостува „ Спускане от връх Морган “ от Артър Милър с присъединяване на Валентин Ганев, Параскева Джукелова, Илиана Коджабашева, Йосиф Шамли, Ева Тепавичарова и Ева Данаилова. На 22 септември фестивалът се закрива с премиерния театър „ Актрисата “ с присъединяване на Аня Пенчева, Стефан Данаилов, Иван Панев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Живко Сираков, Павел Иванов, Божидар Мицев, Боряна Бабанова.На 22 септември един от шлагерите на Народния спектакъл - „ Моята скъпа лейди “ от Израел Хоровиц, е на турне във Франция. Спектакълът с присъединяване на Мария Стефанова, Емануела Шкодрева и Михаил Билалов ще се играе на български език с титри на френски, тъкмо в деня на Независимостта на България в Театър “Сен-Леон” в Париж.

Събитието се реализира с поддръжката на посолството на България във Франция, а публиката ще има достойнството да гледа представлението в наличието на създателя Израел Хоровиц. На 12 септември стартира подготовката на още един премиерен театър за Камерна сцена – „ Приятна жена в неприятна компания “ от Андре Русен. Режисьор е Юрий Дачев, а в екипа са Емануела Шкодрева, Павел Иванов, Кръстьо Лафазанов и Васил Драганов. Премиерата е планувана за 7 ноември. През декември на Сцена „ Апостол Карамитев “ следва премиерата на спектакъла „ Плач на ангел “ от Стефан Цанев с присъединяване на Николай Урумов.

Един от огромните планове на Народния спектакъл през новия сезон, както и цялата му втора половина, ще бъде отдаден на 170 години от рождението на неговия патрон Иван Вазов. Това е драматизация на един от емблематичните, само че някак недооценени романи на Патриарха на българската литература – „ Нова земя “. По него към този момент работят драматурзите на театъра Юрий Дачев и Мирела Иванова, а премиерата е планувана за 9 юли, когато е рожденият ден на Вазов.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР