С предоставената възможност гражданите да заявяват електронни административни услуги чрез

...
С предоставената възможност гражданите да заявяват електронни административни услуги чрез
Коментари Харесай

ДАЕУ с разяснения за облачния и мобилен квалифициран електронен подпис при заявяване на е-услуги

С предоставената опция жителите да декларират електронни административни услуги посредством Единния портал, управляван от Държавна организация „ Електронно ръководство “ – www.egov.bg, като употребяват заоблачен или мобилен дипломиран електронен автограф и подписват заявките си гратис в границите на един месец, от организацията обръщат внимание на следното:
По отношение на заоблачен КЕП, издаван от „ Борика” АД:
За задачата е належащо да посетите офисите на сдружението. Ако към този момент притежавате КЕП, публикуван от „ Борика” АД, то можете да заявите онлайн издаване на заоблачен КЕП. Повече информация можете да намерите на https://store.borica.bg/bg/b-trust/certificates/cloud , както и на телефон 0700 199 10 или *9910 (за мобилни оператори).
За мобилен КЕП, издаван от „ Евротръст технолъджис " АД:
Заявяването се реализира онлайн. Необходимо е да се смъкна мобилното приложение на компанията и да се премине през развой на видео идентификация. За повече информация: https://www.youtube.com/watch?v=pu6VsrOjkQY или на телефон +359 2 448 58 58.
Чрез Единния портал за достъп до електронни административни услуги - www.egov.bg, се дава опция за:
заявяване на административна услуга;
приемане на информация за типовете електронни услуги, дейни към сегашния миг в Портала и за процедурата, през която минава процесът по заявяване;
достъп до образците на нужните документи;
връчване на заявката за услугата посредством Системата за несъмнено електронно връчване, поддържана от ДАЕУ - edelivery.egov.bg;
възнаграждение по електронен път на дължимите такси за административната услуга посредством „ Средата за електронни заплащания “- pay.egov.bg.
Активните все още електронни административни услуги, които могат да се заявят посредством Единнния портал, можете да намерите на http://unifiedmodel.egov.bg/wps/portal/unified-model/for-citizens-and-businesses/active-e-admin-services/active-e-admin-services.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР