С предложението си за примирие Русия се опитва да спре

...
С предложението си за примирие Русия се опитва да спре
Коментари Харесай

Зеленски: Руснаците искат да използват Коледа като прикритие

С предлагането си за помирение Русия се пробва да спре настъплението на Украйна - това съобщи президентът Зеленски в обичайното си среднощно послание. Зад предлагането за 36-часово помирение, което Киев отхвърли, се крие проект за още повече експанзия, сподели той.



Предложението за преустановяване на огъня пристигна от съветския патриарх Кирил и откакто президентите на Русия и Украйна разговаряха с турския си сътрудник Реджеп Ердоган. Според напътствията на Путин, режимът на тишина би трябвало да стартира през днешния ден към обяд и да завърши на следващия ден към 23 часа.

Утре за руснаците и украинците е Коледа.

" Сега те желаят да употребяват Коледа като прикритие - най-малко за малко - да спрат напредването на нашите момчета в Донбас и да докарат техника, муниции и още мобилизирани по-близо до нашите позиции. До какво ще докара това? Единствено до нарастване на броя починали ", сподели още Володимир Зеленски.



Междувременно - Съединени американски щати и Германия ще доставят на Украйна спомагателна военна помощ. Това стана ясно след взаимно изказване на Вашингтон и Берлин, след телефонен диалог сред президента Джон Байдън и канцлера Олаф Шолц.

Киев ще получи два типа бойни машини на пехотата и още една една система за противовъздушна защита " Пейтриът ". По думите на украинския външен министър Дмитро Кулеба, страна му ще получи това, което не е съумяла през 2022.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР