С празник Пътешествие до извора на знанието“ завърши лятното училище

...
С празник Пътешествие до извора на знанието“ завърши лятното училище
Коментари Харесай

Приключи лятното училище по проект в Община Тунджа

С празник „ Пътешествие до извора на знанието “ приключи лятното учебно заведение за двете групи от селата Хаджидимитрово и Завой. То се провежда в осъществяване на активност „ Допълнителна подготовка за еднакъв старт в учебно заведение ” – като част от интегрираните услуги, които се осъществят през ваканционните месеци по план „ Желани пространства ” – сложен модел на интегрирани услуги за ранно детско развиване и обществено включване в дребните обитаеми места ”.

Празникът беше извършен пред Общностния център за деца и фамилии в с. Козарево.

С доста въодушевление и усмивки бъдещите първокласници демонстрираха наученото от тях по време на едномесечната лятна подготовка за учебно заведение. Те рецитираха, пяха, решаваха кръстословица и разиграха приказката „ Дядо ряпа вади “.

Заместник-кметът на община „ Тунджа “ и началник на план „ Желани пространства… “- Димитър Димитров поздрави децата за постигнатото и връчи на всички участници в лятното учебно заведение раница и пособия за първи клас, а на финала ги очакваше сладка изненада – почерпка с торта.

В продължение на месец – от 1 август до 1 септември, две групи по 15 деца на 6 и 7 години бяха обучавани от възпитател и посредник в детската градина в с. Хаджидимитрово и в учебното заведение в с. Завой, с цел да се поддържа подготовката им за първи клас. Децата участваха в интерактивни ролеви игри, просветителни занимания и други действия, с цел да запазят и доразвият добитите умения от образованието в детската градина.

Своята първа работа като преподавател в лятното учебно заведение получи Мариана Василева от с. Козарево, която неотдавна приключи бакалавърска степен по специалността „ Предучилищна педагогика и логопедия “. Тя е от надарените тунджански младежи, получавала е еднократно финансово стимулиране като ученичка, стипендия като студент първи курс, а тази година получи еднократна финансова поддръжка от общината като студент четвърти курс.

Дейността „ Допълнителна подготовка за еднакъв старт в учебно заведение ” е част от план „ Желани пространства ”- сложен модел на интегрирани услуги за ранно детско развиване и обществено включване в дребните обитаеми места “, които се извършва от 2016 година в общината.

Осигурената безплатна финансова помощ по процедура „ Услуги за ранно детско развиване “ е в размер на 1 739 303 лева.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР