С празнично шествие, водено от представителен блок деца, спечелили награди

...
С празнично шествие, водено от представителен блок деца, спечелили награди
Коментари Харесай

Пъстро шествие, 25-метров трибагреник и откриване на паметник-чешма за 24 май във Враца

С празнично шествие, водено от внушителен блок деца, спечелили награди и медали от национални и интернационалните състезания ще стартира отбелязването на 24 май - Денят на българската култура и просвета и славянската книжовност във Враца. В пъстрата колона ще се включат още мажоретен състав, духовата музика, възпитаници, педагози, жители. И тази година през централната улица в града ще премине 25-метров трикольор, който ще бъде пренесен от 60 възпитаници.
Цветното дефиле ще тръгне от площад „ Македония “ в 10 часа., ще премине по бул. „ Никола Войводов “ и ще се насочи към монумента на светите братя Кирил и Методий пред постройката на общинска администрация, където ще бъде обещано началото на тържеството във връзка 24 май.
След формалното честване на Деня на българската култура и просвета и славянската книжовност, ще бъде открит паметника-чешма, в памет на бележития врачанин - кинорежисьорът Людмил Кирков. На събитието ще участва и артистът Филип Трифонов, изиграл основната роля във кино лентата, сниман във Враца, „ Момчето си отива “.
В рамките на празничния ден, от 20 часа, пред паметника на великия бунтовник – Христо Ботев, ще бъдат публично открити Ботеви дни 2019. Веднага по-късно пред сцената пред община Враца ще стартира концертът на „ Фондацията “.
В 21.30 часа, пред постройката на читалище „ Развитие “, за трета година ще бъде показано неповторимо светлинно-звуково шоу, отдадено на 24 май – Денят на българската култура и просвета и на славянската книжовност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР