С празничния поздрав на Военния духов оркестър към НВУ Васил

...
С празничния поздрав на Военния духов оркестър към НВУ Васил
Коментари Харесай

Събуди се в Деня на Независимостта

С празничния привет на Военния духов оркестър към НВУ " Васил Левски " ще стартира " Събуди се " в ефира на NOVA. В съботното издание на предаването към Мира Иванова ще се причисли и водещият Христо Калоферов от изнесеното студио във Велико Търново .
 Христо Калоферов NOVA
Какво донесе Независимостта, 110 години след нейното оповестяване? ще приказват едни от най-хубавите експерти по нова история на България. Специално за феновете на NOVA актьорите Милен Иванов и Иван Митев от великотърновския спектакъл ще се превъплътят в историческите персони, изиграли основна роля в отхвърлянето на политическата и финансова взаимозависимост от Османската империя.

На 22 септември Миролюба Бенатова показва: Радостина в света на приказките. Българската писателка, която загърби корпорациите, издаде 7 книги и към този момент продава в Китай.

След дълга пауза, в която се възстановяваше, световноизвестният цигулар Дейвид Гарет възобнови международното си турне " Explosive - Live ", Броени дни преди концерта му в " Арена Армеец ", той даде извънредно изявление за NOVA, което феновете ще видят в неделя. Пред микрофона на репортерката Христиания Червенкова той „ смъква “ звездната си маска, с цел да показа съкровени моменти от живота и кариерата си, както и забавни персонални възгледи. Музикантът, който ловко отстранява стиловите граници, ще обещае да подари на българската аудитория незабравима музикална разходка през всички жанрове.-->

Този уикенд Галя Щърбева гостува на шотландско семейство, заселило се в Горно Калугерово. Великотърновското село е обезлюдено – единствено с 60 поданици. Това обаче не е спънка пред ексцентричната фантазия на шотландеца Робърт Мъри да отвори пекарна, с цел да създава самун по остаряла българска традиция. Начинанието му става толкоз известно в региона, че стартира да притегля доста хора и от прилежащите обитаеми места. Как животът в България преквалифицира един отличен бижутер в хлебар, феновете ще научат в рубриката " Да хванеш гората " .

Камерата на " Събуди се " ще надникне и в всекидневието на четирима американски ученика, избрали да надградят образованието си в българско учебно заведение. По един трогателен метод животът им е обвързван и с техните приемни фамилии, които към този момент са ги позволили и в сърцата си.

Журналистката Мария Йотова и географът доцент Георги Бърдаров уголемяват описа за демографската рецесия в България. Те отиват в гр. Стралджа, където живеят към 4 000 българи и 3 000 роми, с цел да покажат работещи модели за справяне с неграмотността измежду ромското малцинство. Освен обилна женитба на 17-годишна младоженка, феновете ще видят и ефикасен модел, с който в града са съумели да понижат с 40% отпадането на ромски деца от просветителната система.

В неделя Мариан Станков-Мон дьо наблюдава една впечатляваща история. Тя стартира от варненския квартал " Аспарухово ", само че крайната цел е огромната сцена. За пътя към триумфа и втория проект на славата приказва рапърът Явор Янакиев -100 кила .

Актуалните тематики от миналата седмица Мира Иванова по традиция ще разиска с специалисти в студиото – настояването за по-нисък налог върху хляба, рокадите в държавното управление, връзките правителство-президентство и българската позиция по проблема " Орбан ". Специален посетител по политическите тематики в неделя е президентът Росен Плевнелиев .

Гледайте " Събуди се " с водещ Мира Иванова в събота и неделя от 8:00 часа по NOVA.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР