С празничен концерт на Голямата сцена в Доходното здание приключиха

...
С празничен концерт на Голямата сцена в Доходното здание приключиха
Коментари Харесай

ПГСАГ “Пеньо Пенев“ отбеляза с концерт своя 75-годишен юбилей

С празничен концерт на Голямата сцена в Доходното здание завършиха събитията и деянията във връзка 75 години от основаването на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Пеньо Пенев “ – Русе, оповестиха от Общината. 

Събитието бе почетено от кмета Пенчо Милков, който връчи плакет на директорката на образователното заведение Даниела Денчева .

Концерт. Снимка: Община Русе

„ Не са доста специалностите в България, които имат такава мощно влияние върху всички хора. Вие сте обучавани за една от тях и съм уверен, че в случай че продължите в това занятие, ще бъдете не просто строители, а същински създатели и създателите “ , сподели кметът.

Професионалната гимназия отваря порти през 1948 година като Школа за строителни фрагменти. Понастоящем тя приготвя над 500 възпитаници в 20 паралелки и предлага благоприятни условия за образование по специалности като строителство, архитектура и геодезия, водно и транспортно строителство, дизайн и други.

Концерт. Снимка: Община Русе

В ПГСАГ „ Пеньо Пенев “ ще бъде самостоятелен и Център за високи достижения в региона на строителството и дизайна , който ще модернизира, надгради и разшири съществуващите функционалности на гимназията. Той ще обезпечи стимулираща просветителна среда, новаторско наличие и образование за специалностите и уменията на бъдещето, както и фрагменти за развиване на предпочитаните стопански браншове в района.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР