С празничен концерт на 7 декември ще бъдат отбелязани 90

...
С празничен концерт на 7 декември ще бъдат отбелязани 90
Коментари Харесай

Читалището в Камено отбелязва годишнина с грандиозен концерт и обновен салон

С празничен концерт на 7 декември ще бъдат маркирани 90 години от основаването на читалище " Просвета-1927 " в Камено. Обичаният от млади и остарели Веселин Маринов, бургаската група Four, Преслава Минасян, ТА " Здравец " - Камено ще бъдат част от програмата в четвъртък. Събитието ще стартира с филм, отдаден на основаването на читалището в далечната 1927 година и развиването му до наши дни. Концертът се провежда от Община Камено, която тази година реновира напълно салонът на Културния дом.

След концерта, в 20.30 часа, ще бъдат запалени публично и светлините на коледната елха в Камено.

Читалище " Просвета " е основано преди 90 години по самодейност на група учители. Проектът на постройката е дело на авторски колектив с началник арх. Маринчев. Първият стадий на строителството стартира на 14 септември 1959 година и приключва през 1960 година През 1978 година - 1979 година е повдигнат и нов етаж. Така постройката на читалището е дефинитивно приключена и придобива днешния си образ.

Читалището е ковчежник на историята, традициите и фолклора, които се препредават на всяко последващо потомство. През годините са се провеждали книжовен кръжок, курсове по бързопис, есперанто, по пиано и британски език. Известните национални певици Янка Рупкина, Калинка Сгурова, Елена Динева и майсторите музиканти Никола Ганчев, Стоян Величков, Георги Славов са били част от културните събития на общината през годините.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР